Enlaces accesibilidad
Música

Eyeharp, l'eina que permet fer música amb la mirada

  • 'Eyeharp' és un instrument musical digital creat per Zacharias Vamvakousis que permet a persones sense mobilitat fer música amb la mirada
  • Aquesta eina li ha donat l'oportunitat a Joel Bueno, un nen de 15 anys amb paràlisi cerebral, de fer música
  • Recupera tot el contingut cultural de 'Punts de vista' a RTVE Play Catalunya

Per

Punts de vista - Eyeharp, l'eina que permet fer música amb la mirada

Amb una mirada es pot dir tot. I amb una mirada es pot fer música? També. Joel Bueno és un músic amb paràlisi cerebral que toca l’Eyeharp, un instrument ideat per Zacharias Vamvakousis que funciona amb el moviment ocular.

L'autor d'aquest instrument digital ha explicat a 'Punts de vista', programa disponible a RTVE Play Catalunya, quin és el seu funcionament: "En el moment en què el músic mira una nota, s'escolta. Cada nota té el seu color i estan totes les notes situades en forma de cercle".

Al programa cultural presentat per Tània Sarrias hem anat fins a Santa Perpètua de Mogoda on descobert la història d'en Joel, un nen de 15 anys amb una paràlisi cerebral que l'afecta a les seves extremitats i a la part de la mobilitat. "La música l'ajuda al seu desenvolupament cognitiu, a tenir inclusió social", ha comentat el seu pare, Jordi Bueno.

Una de cada cinc persones al món toca un instrument musical i amb persones amb una afectació motriu no és diferent. L'únic que no hi havia era accessibilitat. Tal com comenta el pare d'en Joel: "L'Eyeharp significa democratitzar la música, donar l'oportunitat de demostrar capacitats".

El músic català ha tocat a grans escenaris com el Liceu de Catalunya o al Teatre del Soho a Màlaga a la 'Gala más IN'. Encara no sabem quina serà la seva pròxima parada, però estem segurs que estarà acompanyada de molta música.