Enlaces accesibilidad
Les reserves milloren lentament

Les últimes pluges suposen 22 Camps Nou plens d'aigua al pantà de Sau

  • Us imagineu 30 estadis del Camp Nou plens d'aigua? Són les reserves que ara trobem al pantà de Sau
  • A l'abril n'hi havia 8 estadis, i la pluja de maig i juny han servit per omplir 22 Camps Nou. Per arribar a la mitjana (83%) caldrien 105 estadis del Barça plens d'aigua

Per

Quants Camps Nou equivalen tota l'aigua que hi havia o hi ha al pantà de Sau actualment?

Aquestes setmanes, ens has parlat de com les pluges han fet augmentar les reserves d'alguns pantans. Ara bé que té això a veure amb el Camp Nou? Les persones acostumem a identificar millor les superfícies que no pas els volums, per això hem agafat de referència per parlar de pantans, l'emblemàtic estadi que tots coneixem del Futbol Club Barcelona.

Què té a veure aquest camp de futbol amb el pantà de Sau?

Si omplíssim d'aigua tot el Camp Nou fins a dalt de tot, hi cabrien 1,26 hectòmetres cúbics.

 Quants Camps Nou equivalen tota l'aigua que hi havia o hi ha al pantà de Sau actualment?

Per tant, quan al mes d'abril les reserves al pantà de Sau van tocar fons, només hi havia 10,7 hm³. Llavors haguéssim omplert poc més de 8 Camps Nou d'aigua. Les pluges caigudes els mesos de maig i juny han afegit uns 25 hm³. Com a resultat, 20 Camps Nou plens d'aigua. Això sumat al que ja teníem de l'abril. A dia d'avui omplim 28 estadis del Barça.

L'aigua que tenim ara, no és suficient. Per anar bé i tornar a tenir les reserves que de mitjana ha tingut el pantà de Sau durant els últims 5 a 10 anys, hauríem d'omplir molts més estadis fins a arribar a un total de 105 Camps Nou que equivaldrien a uns 133 hm³. Llavors tindríem el pantà de Sau al 80% de la seva capacitat.

Cal que plogui més

La falta d'aigua es nota a tots els embassaments de les conques internes, actualment al 28% de la seva capacitat, lluny del 83% de la Mitjana dels últims anys. Una falta d'aigua que també queda plasmada a la conca de l'Ebre, avui al 37%.

 Estat dels embassaments