Enlaces accesibilidad
Ciclons tropicals

Com es preveu la temporada d'huracans del 2023?

  • La temporada anterior va ser menys activa de l'habitual i la d'enguany es preveu en un 40% de probabilitats que sigui normal
  • Pronostiquen entre 12 i 17 tempestes tropicals amb nom, entre 5 i 9 huracans i fins a 4 molt destructius

Per

Trajectòria dels huracans durant la temporada 2022

La temporada d’huracans 2023 a l'Oceà Atlàntic Nord està a punt de començar. Recordem que la del 2022 va ser menys intensa de l’habitual. Tot i això s’hi van formar 14 tempestes tropicals amb nom. I cal destacar el pas de Ian, Nicole i Fiona per la costa de Florida i Puerto Rico on van provocar grans danys economics.

Com serà la temporada d'enguany?

Arrencarà aquest diijous 1 de juny i s’allargarà fins el 30 de novembre. Segons la NOAA, l’Administració Atmosfèrica i Oceànica Nacional dels Estats Units, preveu que hi ha un 30% de probabilitats que la temporada sigui més activa de l’habitual, un 40% que sigui normal i un 30% que sigui menys intensa del que ho acostuma a ser.

 Temporada d'huracans 2023

A més, les previsions també indiquen que es podrien arribar a posar nom a un total de 12 a 17 tempestes tropicals, entre 5 i 9 es convertirien en huracans i d’aquests entre 1 i 4 podrien ser de gran magnitud i, per tant, molt destructius.

 Temporada d'huracans 2023

I com s’anomenaran?

Hi ha una llista pels huracans atlàntics que comencen amb les diverses lletres de l'abecedari. El primer será batejat com Arlene, seguit de Bret, Cindy i Don, i així fins a 21 noms.

 Llistat de noms per la temporada d'huracans 2023