Enlaces accesibilidad
Últimes pluges

Com es comporta el maig i el 2023 fins ara?

  • Algunes poblacions com Lleida o Barcelona han recollit menys pluja de l'habitual durant aquest mes de maig, mentre que a Tortosa i Girona, ja ha plogut més del nomal
  • Malgrat els ruixats del maig, la sequera pluviomètrica es manté i encara no assolim la mitjana climàtica de precipitació ara com ara

Per

Balanç de precipitació (mm) al maig i aquest 2023 a l'aeroport de Barcelona

El mes de maig s’acaba. Un mes que ens ha deixat pluges, però insuficients. Les últimes quatre setmanes han estat marcades pels ruixats i les tempestes en molts indrets, però volem posar quatreexemples que expliquen que fa falta més pluja.

A l’aeroport de Barcelona aquest mes porten acumulats 20 litres lluny dels 50 litres que n’haurien de caure al maig. De fet, en tot el que portem de 2023 aquí només s’han acumulat 71 litres, molt per sota dels gairebé 200 litres que s’haurien d’haver recollit fins a dia d’avui.

Pitjor és la situació que es viu a Ponent. A Lleida, aquest maig només han tingut 4 dies de plugeta. S’han acumulat menys de 5 litres, això vol dir un 20% del que acostuma a caure. I aquí aquest 2023, la sequera continua extrema, amb només 46 litres recollits en 5 mesos.

 Balanç de precipitació (mm) al maig i aquest 2023 a Lleida

La cosa canvia al nord-est. A Girona, aquest maig ja s’han recollit 83 litres, per tant, ja ha plogut més del que ho acostuma a fer durant aquest mes. Tot i això, si ens fixem en tota la pluja que s’ha acumulat des de l’1 de gener, només en porten 165, per tant menys de l’habitual.

 Balanç de precipitació (mm) al maig i aquest 2023 a Girona

I finalment, a les Terres de l’Ebre, a Tortosa també està vivint un maig més humit del normal, amb 67 litres recollits fins al moment, tot i això caiguts en 8 dies i la majoria divendres passat. Però com a la resta de Catalunya, cal que plogui més per almenys igualar la mitjana climàtica.

 Balanç de precipitació (mm) al maig i aquest 2023 a Tortosa