Enlaces accesibilidad
Solidaritat

La inflació cronifica la pobresa alimentària a Catalunya

  • El Banc dels Aliments de Barcelona redueix en gairebé un 20% els lots de menjar
  • Unes 235.000 persones s'adrecen actualment als bancs dels aliments de Catalunya

Per
Els bancs dels aliments pateixen problemes de subministrament de productes bàsics
Els bancs dels aliments pateixen problemes de subministrament de productes bàsics | RTVE CATALUNYA

Situació crítica de la pobresa alimentària a Catalunya. La inflació és una de les causes d'aquesta situació ja que productes bàsics com l'oli o la llet han patit un important encariment, un fet que frena les donacions a les entitats i ONG. Els Bancs d'Aliments de Catalunya atenen actualment més de 235.000 usuaris, una xifra que representa un 20% més que abans de la covid.

L'augment de preus cronifica la pobresa alimentària a Catalunya | Marga Esparza

El Banc dels Aliments de Barcelona s’ha vist obligat a reduir en prop d’un 20 % el lots de menjar que reparteix als usuaris. Això significa 6kg menys per persona l'any, i la previsió no és gaire alentadora ja que preveuen que la xifra continuï baixant.

Creix la demanda d'usuaris

La demanda als bancs d'aliments, en canvi, no deixa d'augmentar. La xifra d'atencions creix especialment a Barcelona i Girona. Hem conegut el cas de la Sonia, una de les usuàries d'un banc dels aliments. Hi va cada 15 dies i té 2 fills al seu càrrec.

El Banc dels Aliments de Barcelona redueix en gairebé un 20% els lots de menjar

La situació crítica de les entitats arriba fins al punt en què el Banc dels Aliments de Barcelona ha anunciat que aquest mes de maig serà l'últim mes en què podrà repartir llet. Ho fa a causa de la inflació i a la reducció de donacions després de l'augment provocat per la crisi de la covid.

Campanya 'Cap llar sense aliments'

Les entitats tenen les seves esperances posades en la campanya 'Cap llar sense aliments'. Es pot contribuir fins el 7 de juliol fent aportacions econòmiques al bizum 38014, als caixers de CaixaBank o a la banca digital. L'entitat bancària farà una primera aportació d'1 milió d'euros que es repartitan entre els 54 bancs d'aliments de totes les províncies espanyoles.