Enlaces accesibilidad
Crisi de l'aigua

Quins municipis se sumen a l'excepcionalitat per sequera?

  • El Govern dobla l'excepcionalitat per sequera dels municipis de Catalunya

Per
Vista del pantà de Sau en situació de plena sequera
Vista del pantà de Sau en situació de plena sequera

495 municipis en total estan afectats per l'excepcionalitat de sequera a Catalunya. Aquesta xifra representa que es dobla el nombre de localitats que estan en aquesta situació per la manca de pluges i la situació de les reserves hidràuliques dels últims mesos.

En el següent mapa es poden consultar els municipis que s'afegeixen a l'excepcionalitat i el nombre d'habitants que estaran afectats per les restriccions.

Si bé la pluja d'aquests darrers dies i el cap de setmana suposa un respir i endarrereix l'aplicació de mesures més fortes un parell de setmanes segons el Govern, no han estat suficients per poder pal·liar la situació que s'arrossega de sequera.

De fet, ha estat la Generalitat l'encarregada d'ampliar aquest dimecres a 495 els municipis en situació d'excepcionalitat hídrica Si fins ara estaven en situació d'excepcionalitat els sistemes de Ter-Llobregat, que proveeix a l'àrea metropolitana de Barcelona, i l'aqüífer Fluvià Muga a Girona, amb una afectació a 224 municipis, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha proposat incloure set noves unitats en excepcionalitat. Entre elles destaca l'embassament de Darnius Boadella (Girona) o les unitats d'Anoia-Gaià i les capçaleres del Ter i del Llobregat Mitjà, que afecten municipis com Olot, Vic, Figueres i Berga. Es redueix la dotació de reg agrícola en un 40%, en un 15% en l'ús industrial i entre el 15 i el 50% en recreatius. També s'estableix una dotació màxima de 230 litres per habitant i dia.