Enlaces accesibilidad
Curs acadèmic

Arrenca la preinscripció de grau mitjà en FP i en els cicles d'arts plàstiques i disseny

Per
Alumnes a L'Institut del Treball a Barcelona
Alumnes a L'Institut del Treball a Barcelona

Arrenca la preinscripció dels ensenyaments postobligatoris amb els cicles de FP de grau mitjà i amb els cicles d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà. Enguany s'avança aquest procediment amb l'objectiu de garantir l'adjudicació de les places. Fins dimarts vinent, l'alumnat amb continuïtat d'escolarització inclòs el que prové de centres de formació d'adults i e 1r de Batxillerat, podrà presentar les sol.licituds online. Per a la resta de l'alumnat la preinscripció serà del 9 al 15 de maig.

Arrenca la preinscripció de grau mitjà en FP i els cicles d'arts plàstiques i disseny | Clara Ceballos

Quines especialitats creixen el curs vinent?

Les famílies professionals que més creixen són Sanitat amb 834 noves places, Serveis socioculturals i a la comunitat amb 449 places, Electricitat i electrònica amb 441 places i Comerç i màrqueting amb 421 places. En la família de Serveis socioculturals i a la comunitat, el grau mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència es podrà estudiar com a novetat als instituts Josep Vallverdú de les Borges Blanques i al Martí l'Humà de Montblanc.

En Electricitat i electrònica, algunes novetats que s’implanten són a l’Institut Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat, on s’hi podrà cursar els grau mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques i el curs d’especialització d’Instal·lació i manteniment de sistemes connectats a internet. En Comerç i màrqueting, a l’Institut Campclar de Tarragona s’implanta el grau mitjà d’Activitats Comercials vinculat a la Moda.

L’Institut Obert de Catalunya també incrementa l’oferta de places de cara proper curs en 295, que corresponen a cicles de grau mitjà i superior de formació professional i a cursos d’especialització. Concretament, passa d’oferir 3.785 places el curs actual a 4.080 el proper.

3 nous centres a Barcelona

A Barcelona ciutat, el curs vinent hi haurà 3 nous centres d’àmbits professionals: l’Institut de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, que integrarà tots els ensenyaments professionals de l’àmbit digital; l’Institut de la Sostenibilitat i el Medi ambient, amb una oferta d’estudis agraris, de jardineria i mediambientals; i l’Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle.

La preinscripció de batxillerat començarà el 19 d’abril i la dels cicles de formació professional i d'arts plàstiques i disseny de grau superior, el 26 de maig. L’oferta d’ensenyaments postobligatoris serà d’un total de 271.875 places per al curs 2023-2024. Aquesta inclou batxillerat, FP de grau mitjà i grau superior, ensenyaments artístics, ensenyaments esportius, itineraris formatius específics, programes de formació i inserció, FP bàsica, arts escèniques i cursos d’especialització.