Enlaces accesibilidad
Política

El PSC atorga a Josep Borrell un premi pels valors europeus

  • Salvador Illa afirma que Catalunya necessita més gent com l'exministre
  • L'alt càrrec de la UE fa una crida a la responsabilitat europea

Per
El representant europeu d'Afers exteriors recull el premi honorífic a l'acte celebrat pel PSC
El representant europeu d'Afers exteriors recull el premi honorífic a l'acte celebrat pel PSC

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ha atorgat aquest cap de setmana un premi honorífic pels Valors Europeus a l'alt representant de la Unió Europea Josep Borell. L'acte ha estat un homenatge al guardonat, que ha rebut la distinció de les mans de Salvador Illa, en el qual s'ha destacat la importància de la seva figura com el "català més influent del món".

Borrell recull el premi del PSC pels valors europeus

Borell, per la seva part, ha alabat el partit socialista per fer "bona política" i una "política útil", que serveix per arreglar els problemes de la societat i ha remarcat l'actuació que està tenint el govern de coalició, en el qual s'ha sabut "pactar amb uns i altres", sempre "fidel als seus valors".

El valor d'Europa

El qui va ser ministre durant els governs de Felipe González i Pedro Sánchez també ha parlat de la situació actual d'Europa i ha fet una crida a la responsabilitat perquè, opina, encara s'està molt lluny dels objectius en termes de desigualtat. Entre els indicadors, ha esmentat l'esperança de vida entre els barris rics i pobres de Barcelona on hi ha una diferència de dotze anys. També la capacitat d'aprendre anglès com a idioma secundari, que "obre moltes portes a Europa" i, en cas que no, les tanca.

L'exministre tampoc ha tingut problema en acusar èticament a Rússia i la Xina d'haver dit defensar la justícia, la democràcia i la llibertat tot just vint dies abans de la Guerra amb Ucraïna.

Borrell rep un premi de reconeixement pels seus valors europeus | JUANFRA ÁLVAREZ

Per acabar, ha remarcat l'actuació dels diferents ajuntaments i administracions, que els considera rellevants per determinar el valor d'Europa i, per tal que el continent sigui "respectat" al món, cal practicar-ne també els seus valors "a casa".