Enlaces accesibilidad
Cimera hispano-francesa

Pere Aragonès assistirà a la cimera del 19 de gener a Barcelona

Per
Pere Aragonès assistirà a la cimera hispano-francesa del 19 de gener
Pere Aragonès assistirà a la cimera hispano-francesa del 19 de gener

Pere Aragonès assistirà a la cimera hispano-francesa que tindrà lloc a Barcelona el proper 19 de gener. Així ho ha confirmat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Han reaccionat també a les crítiques de les formacions que titllen de contradictori el fet que ERC vagi a la manifestació independentista contra la cimera, però que no ho faci cap membre de l'executiu català.

Acte europeu important

L'executiu català creu que el president del Govern ha d'anar-hi perquè es fa a Barcelona i consideren la cimera un acte europeu important. Posen ènfasi també en el fet de creure en la diplomàcia politica. Per Junts, però, la cimera és una provocació amb la qual volen escenificar la fi del proces independentista.

Bones relacions entre institucions

Des de Moncloa no valoren les manifestacions independentistes i celebren l'assistència d'Aragonés a la cimera. Ho emmarquen en un clima de bones relacions entre les dues institucions.

L'executiu de Sánchez té clar perquè la cimera es farà a Barcelona. Sobretot, perquè Catalunya és clau per a les connexions energètiques amb França. La cimera tindrà lloc al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Els pressupostos, encallats

De la seva banda, continuen les negociacions entre el Govern i les formacions polítiques per aprovar els comptes de 2023. PSC i Junts mantenen trobades aquests dies sense avenços significatius respecte les últimes trobades entre els partits polítics.

Pere Aragonès confirma l'assistència a la cimera hispano-francesa del 19 de gener