Enlaces accesibilidad
Recomanacions

Llibres sobre com cuidar plantes que pots regalar aquest Nadal

  • La creadora de continguts Cristina López Roso, @plant.zila, recomana els seus llibres preferits de botànica
  • T’ajudaran a cuidar millor les plantes, i n’aprendràs moltes curiositats

Por
Va de verd - Aquests llibres salvaran la vida a les teves plantes

S’acosta Nadal, època de regalar per excel·lència. Si et falten idees per obsequiar els teus éssers estimats, des de Va de verd, com no podia ser d’una altra manera, t’animem a regalar plantes, o qualsevol cosa relacionada que ens faci la vida més verda. Com els llibres de botànica!

L’oferta és tan àmplia que hem demanat ajuda a una de les nostres expertes col·laboradores, la influencer Cristina López Roso, @plant.zila a les xarxes socials. La Cristina fa anys que col·lecciona llibres relacionats amb la seva gran passió, les plantes, i vet aquí la seva selecció:

  • La inteligencia de los bosques

Enrique García Gómez, ed. Guadalmazán.

Aliances revolucionàries, simbiosis impossibles, estratègies de competència, guerres sense treva, enginyeria química, mecànica i genètica… tot, absolutament tot això, cap en un sol arbre. A 'La inteligencia de los bosques', l’autor ens desvela els secrets que amaguen els boscos salvatges de la Terra, quines històries oculten les seves arrels, i tot el que hi ha més enllà de la seva aparença majestuosa.

  • La mente bien ajardinada

Sue Stuart-Smith, ed. Debate

Un jardí és un refugi ideal per fugir del tràfec del món i connectar amb la natura. Tot i això, sabem molt poc sobre els veritables beneficis de la jardineria. Investigacions recents demostren que, quan la practiquen, els presos tenen menys probabilitats de reincidir, els joves en risc d'exclusió tendeixen a perseverar al sistema educatiu i els ancians viuen més i millor. Replet de curiositats científiques i emocionants històries humanes, ‘La mente bien ajardinada' és una poderosa combinació de neurociència, literatura, història i psicoanàlisi que indaga en el secret que molts jardiners coneixen des de sempre: el contacte amb la natura pot transformar radicalment la nostra salut i la nostra autoestima.

  • El reino ignorado

David G. Jara, ed. Ariel

Tot i que alguns vegin les plantes com a simples materials passius i insensibles que ornamenten parcs i jardins, la veritat és que el món vegetal no pot ser més complex, dinàmic i sensitiu. Les plantes estan contínuament interaccionant amb un entorn canviant, tenen una enorme diversitat de comportaments, i han desenvolupat les adaptacions més sorprenents, que els han permès colonitzar tots els ecosistemes d'aquest planeta.

A través de les pàgines d’aquest llibre, descobrirem el complex univers vegetal, perquè les plantes encara que no s'emocionin amb la música clàssica, ni sentin dolor, ni empatia com els humans, conformen un grup d'éssers extraordinaris que observen i es comuniquen. Són capaces de recordar esdeveniments, enganyar, defensar-se dels seus depredadors, adaptar-se a les condicions ambientals més extremes, associar-se amb tota mena d'organismes, caçar animals i aprofitar-se'n dels seus congèneres.

  • Guía botánica para tu jardín

Geoff Hodge, Lectio Ediciones

És més que un simple llibre de referència útil sobre la ciència de la botànica i el llenguatge de l'horticultura: és una guia pràctica que ajudarà els amants del jardí a entendre com creixen les plantes, quins factors n'afecten el rendiment i com es poden obtenir els millors resultats. Il·lustrada amb làmines botàniques i amb diagrames simples, aquesta obra proporciona explicacions senzilles sobre més de 3.000 termes botànics, i mostra com es poden aplicar a la pràctica quotidiana de la jardineria.