Enlaces accesibilidad
Violència de gènere

S'imposa un altre Dia per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones

  • Cada dia hem de parlar d'un nou cas: quan podrem deixar de fer el Dia per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones?
  • TVE Catalunya ha ofert debats, especials i reportatges sobre el tema per retratar la realitat i ajudar a la conscienciació

Per
Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència envers les Dones
Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència envers les Dones

L'ONU va instituir el 25 de novembre com a Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència envers les Dones. Una jornada per a la conscienciació de tots sobre aquesta xacra que afecta la dona, la seva salut física i psíquica, els seus fills, tota la família i l'entorn.

Permetre que un sol d'aquests casos continuï reforça altres tipus de violència i les fa perdurar. Un mal que es dona a totes les cultures i arreu del món. L'arrel d'aquests casos és la discriminació històrica de les dones. Es calcula que 7 de cada 10 dones experimenten la violència en algun moment de la seva vida.

La jornada del #25N és una ocasió per a informar les dones afectades. Des d'entitats de suport com des de l'Administració es volen donar a conèixer les eines per a que trobin suport, i si els cal, trobar recer i empara.

Un debat de fa més de 40 anys

Laura Palmés, periodista i feminista, va obrir debat a l'espai L'habitació del fons amb dones mestresses de casa, treballadores, mares i advocades. En escoltar-les, veiem la seva força contra la violència envers les dones, i també que sortosament hem avançat en diversos aspectes.

A Catalunya existeixen centres de suport per a les dones que pateixen maltractaments des dels anys 80. Són un punt de partida per a trobar acolliment i poder començar una nova vida.

La llar és molt sovint l'indret on la dona pateix la violència masclista. El que hauria de ser el seu refugi és la presó on pateix i, si no rep ajuda, pot perdre la salut, la capacitat per a desenvolupar la seva pròpia vida i de participar en la vida pública.

Ara fa 20 anys, El suplement de L'Informatiu mostrava la nova campanya contra el malson dels maltractaments a les dones. Era el moment en que es continuava demanant un llei integral.