Enlaces accesibilidad
Estat dels embassaments

Les reserves d'aigua per sota del 35%

  • La manca d'aigua al pantà de Sau, actualment al 18%, ha deixat al descobert l’antic poble de Sant Romà de Sau
  • Les reserves de les conques internes es troben al 34% i les de l'Ebre al 37%, per tant, més baixes que les últimes setmana, tot i que trobem excepcions

Per

L'antic poble de Sant Romà de Sau al descobert per culpa de la greu sequera (Josep Maria Costa)
L'antic poble de Sant Romà de Sau al descobert per culpa de la greu sequera (Josep Maria Costa)

Mentre esperem amb candeletes la pluja i la neu previstes pels pròxims dies, les reserves d’aigua no paren de baixar. Els pantans de les conques internes ja estan al 34% de la seva capacitat, mentre fa un any estaven al 64%. La mitjana dels últims anys és del 70%. Un dels embassaments que més nota aquesta manca d’aigua és el pantà de Sau al 18% de la seva capacitat.

Aquestes setmanes són molts els que s’apropen per veure les restes de l’antic poble de Sant Romà de Sau al descobert per culpa de la greu sequera que patim. També es veuen algunes cases del poble que recordem va desaparèixer sota les aigües, l’any 1962 amb la construcció del pantà.

Situació alarmant la que també es viu al pantà de la Baells que es troba al 30% de la seva capacitat. Aquí en un any les reserves s’han reduït a més de la meitat.

Imatges dels pantans de Sau i la Baells

Les reserves de l'Ebre, a la baixa

Finalment les reserves de la Conca de l’Ebre estan al 37%, 7 punts per sota a ara fa 1 mes, i un 20% menys a fa 1 any. Però com en tot, trobem excepcions, en aquest cas al pantà d’Oliana. Està molt baix, sí. Actualment, al 27%, tot i això ha guanyat 7 punts en un mes gràcies a les pluges i nevades de les últimes setmanes al Pirineu. I es que com diu la dita mica en mica s’omple la pica, i esperem que s’ompli més els pròxims dies.