Enlaces accesibilidad
Aturades

El sector del transport dona l'esquena a la vaga dels transportistes autònoms

  • CCOO considera que la vaga és "legítima però desproporcionada"
  • En una entrevista al Cafè d'idees, el delegat de la Plataforma a Catalunya assegura que encara hi ha marge de negociació

Segueix l'actualitat a Catalunya en directe

Per
La Plataforma en Defensa del Sector del Transport convoca aturades a partir del pròxim dilluns
La Plataforma en Defensa del Sector del Transport convoca aturades a partir del pròxim dilluns

Els transportistes denuncien que treballen amb pèrdues, motiu pel qual la Plataforma en Defensa del Sector del Transport ha convocat aturades a partir del pròxim dilluns. Un anunci que no ha agradat a la resta del sector i que posa entre les cordes l'estabilitat aconseguida en els darrers mesos. El delegat de la plataforma a Catalunya, Carlos Domínguez, assenyala que convoquen la vaga perquè el govern no ha complert res amb què s'havia compromès.

El Govern insisteix què no hi ha motiu per a l'aturada de transportistes

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, el transportista assegura que encara hi ha marge de negociació durant aquesta setmana, però que "la pilota està sobre la seva taula", fent referència al Govern. Pel que fa a la Moncloa, la ministra de Transport, Raquel Sánchez, fa una crida a la "responsabilitat" i insta els transportistes a denunciar els casos concrets amb els mecanismes que té la llei. Foment del Treball demana diàleg per reconduir la situació.

Quines conseqüències pot tenir la vaga de transportistes? | Àlex Cabrera

Segona aturada de l'any

Els transportistes autònoms tornen a la vaga amb una aturada indefinida que pot posar en risc la campanya de Nadal i el Black Friday, moments clau en sectors com el comerç o l'alimentació. Els conductors denuncien que segueixen treballant per sota de cost, tot i ser un dels guanys que van aconseguir en l'última vaga del març.

Amb la protesta torna el fantasma dels talls en els accessos a distribuïdores com Mercabarna, les baldes buides als supermercats i, fins i tot, el tancament temporal d'empreses per la manca de matèries primeres.

El sector es desmarca de la vaga

CCOO ha rebutjat la vaga de transportistes, ja que considera que l'aturada és "legítima però desproporcionada" perquè protesta contra mesures que "només" fa dos mesos que estan en vigor. Així mateix, el sindicat critica que "arrossega a tot el sector", inclosos els agricultors i ramaders, en comptes de plantejar mesures contra els qui no compleixen la llei.

Després de tot, CCOO recorda que la Plataforma en Defensa del Transport "no representa a tot el sector" i aposta per resoldre els "problemes" una taula de diàleg que "compti amb la participació de totes les parts involucrades". A banda de CCOO, el Comitè Nacional del Transport per Carretera i el Gremi de Transports i Logística de Catalunya també s'han desmarcat de la vaga prevista a partir del pròxim dilluns.

D'altra banda, la patronal Foment del Treball espera que la vaga no arribi a produir-se. En aquest sentit, el secretari general de l'entitat, David Tornos, ha assegurat que qui convoca l'aturada és un sector "molt minoritari". Tanmateix, ha instat a les administracions a assegurar el "subministrament a tot arreu" garantint que les empreses i treballadors que vulguin treballar amb normalitat ho puguin fer sense dificultats.