Enlaces accesibilidad

Eugenio a l'arxiu extra: deia que la gràcia era dels seus acudits!

  • L'arxiu extra de La casa dels còmics comença amb Eugenio al tamboret d'explicar acudits, davant la càmera: '¿El saben aquell que diu...?'
  • L'humorista deia que la gràcia la tenia allò que explicava, però ens feia riure des de la primera frase i ni li feia falta gesticular
  • A l'arxiu de RTVE també el recordem a entrevistes i programes especials: ens va deixar, però no perdem les ganes d'escoltar-lo

Per
La casa dels còmics - Eugenio a l'arxiu de RTVE

En un tamboret, sense res més que la seva veu, el tabac i la beguda. Eugenio ja ho va dir a Esta noche, el programa que presentava Carmen Maura el 1981: no li feia falta gesticular per a triomfar.

Tampoc li calien temes malsonants o acudits verds. Eugenio ens feia riure a cor que vols per absurditats, estirabots dels personatges dels seus acudits, tan a actuacions a teatres com des dels platós. Ocurrències que demostraven que posseïa una excel·lent memòria.

Sorprenent la confessió que li fa a Isabel Gemio a Un verano tal cual quan diu que voldria protagonitzar els seus acudits. A l'espai Tribunal popular va dir que és quan un està trist que ha de demostrar que té bon sentit de l'humor.

Amb acudits llargs o curts, els darrers plens d'enginy, Eugenio era un dels còmics més esperats a les actuacions o espais d'humor a RTVE.

La revista cultural Continuarà... de TVE Catalunya també recorda Eugenio a l'arxiu extra. Pocs es cansen d'escoltar aquest home que va fer gran l'humor sense disfressa, repetint posat, fesomia, roba i gairebé mai, acudit.