Enlaces accesibilidad
Extra

Rubianes a l'arxiu: l'humor que no pot sortir a la televisió

  • Rubianes dalt l'escenari dient paraules gruixudes i al camerino, parlant de la seva feina, as l'extra d'arxiu de 'La casa dels còmics'
  • Pepe va sortir molt a televisió, i tenia clar que els seus espectacles no n'eren aptes pels temes que tractava
  • De l'arxiu de RTVE hem extret alguns fragments, com la seva primera vegada a la petita pantalla, amb una obra sobre l'escola franquista

Per
La casa dels còmics - Pepe Rubianes a l'arxiu de RTVE

Esquetxos del programa Continuarà i d'actuacions seves davant el públic. L'actor i director teatral, Pepe Rubianes parlava sempre amb paraules malsonants, gruixudes, a la seva vida i encara més a l'escenari. Actuant, no estalviava al públic situacions fins i tot grolleres, i gaudia explicant-les. Pepe Rubianes deia que era així. Quan sembla que s'ha tornat serio en ser al camerino, diu que si això ho digués a la tele, el tancaven segur. I es queixa de la censura als mitjans.

Els acudits de Rubianes disgustaven a molts i a molts d'altres els semblaven genials. Els renecs i les insolències, les referències explícites al sexe, com l'actuació a la Nit de la publicitat que veiem al final d'aquest arxiu extra, són l'autèntic Rubianes i ell se'n vantava.

Era un rei dels monòlegs i de la comèdia i va assolir molta popularitat a TVE quan va protagonitzar la sèrie Makinavaja, que tant enyoren molts, l'any 1995. El personatge li anava fet a mida, salvant les distàncies! Rubianes interpretava un atracador de barri d'aspecte molt peculiar, fàcil d'identificar pla roba i un bon tupè. Makinavaja era l'adaptació al cinema i la televisió del còmic del dibuixant Ivà.

La primera vegada a la tele d'aquest còmic va ser, a TVE, és clar, amb una obra de teatre amb guió de Dagoll Dagom que parodiava l'escola franquista. Va ser el 1977 amb l'obra 'No hablaré en clase', en la qual Rubianes interpretava un professor típic d'aquella època fosca.

Pepe Rubianes també va fer d'actor a Una parella al vostre gust, sèrie que podeu veure completa a l'arxiu de TVE Catalunya.