Enlaces accesibilidad
Previsió estacional

Com serà la tardor astronòmica?

  • Els mesos d’octubre, novembre i desembre podríem tenir els clàssics episodis de pluja per l'època
  • Pel que fa a temperatures, es mantindrà la tendència càlida dels últims mesos

Per

Anomalia de temperatura per la tardor 2022
Anomalia de temperatura per la tardor 2022

Aquest divendres 23 de setembre arribarà oficialment la tardor astronòmica, coneguda com l'estació més plujosa de l'any. Ara bé, serà així o bé continuarem arrossegant la tendència seca dels últims mesos? Per saber, a grans trets, quin temps tindrem durant aquesta estació, cal consultar les previsions estacionals que ofereixen els models meteorològics.

Una tardor plujosa com les de sempre?

Si centrem en el que diu el model centreeuropeu, els mesos d’octubre, novembre i desembre podrien portar la pluja habitual per l’època, per tant, es podrien acumular més de 300 litres als cims del Pirineu, a les comarques interiors del nord-est i als Ports. En canvi, s’esperen quantitats de 150 a 250 litres a les valls pirinenques i a punts del litoral, prelitoral i Catalunya Central. En canvi, a les comarques del pla de Lleida acostumen a caure poc més de 100 litres de mitjana.

Anomalia de precipitació per la tardor 2022

Al fred li costarà instal·lar-se

Pel que fa a temperatures, es mantindrà la tendència càlida dels últims mesos, i segons les previsions estacionals, la tardor podria registrar temperatures entre 1 i 2 graus més altes a les habituals per l’època.  Una anomalia positiva que es faria extensa, segons les previsions, a gran part d’Europa. Fins i tot, als països nòrdics es podria ser més de 2 graus més càlid al normal.