Enlaces accesibilidad
Ratxes de 165 km/h

L'huracà Fiona colpeja Puerto Rico i la República Dominicana

  • L’huracà Fiona, el tercer de la temporada atlàntica, ha deixat una víctima mortal a Guadalupe, greus inundacions i destrosses catastròfiques
  • Avui ha arribat a la República Domincana deixant ratxes de 165 km/h i demà s'enfilarà cap al nord-oest assolint la categoria 2

Per

Evolució i imatges de l'huracà Fiona al Carib

L’huracà Fiona, el tercer de la temporada atlàntica, ha colpejat durant les últimes hores les illes més orientals del Carib. Aquest dilluns, el centre de l’huracà ha entrat a la República Dominicana pel Cap de Sant Rafael, l’oest del país. Ho ha fet amb ratxes superiors als 165 km/h i vents sostinguts de 140 km/h.

A primera hora d’aquest matí del dilluns, hora peninsular, l’huracà es trobava a uns 20 quilòmetres del sud-oest de Punta Cana on s’han registrat pluges abundants. Les previsions adverteixen que es podrien acumular entre 100 i 300 litres per metre quadrat i, fins i tot, màximes pluviomètrics de 450 mm.

Els vents huracanats també afavoreix una marea ciclònica que comporta una pujada del nivell del mar de gairebé 4 metres d’alçada. En aquest sentit, fins a 13 províncies de la República Dominicana manté activats avisos vermells, davant la previsió d’inundacions urbanes, la crescuda sobtada de rius i també per possibles esllavissades de terra. Milers de persones han estat desplaçades en refugis habilitats.

Diumenge, Fiona també va afectar àmplies zones de Puerto Rico comportant danys catastròfics, greus inundacions i una apagada elèctrica general, actualment resolta parcialment.

L’huracà deixa una víctima mortal

Dissabte, una persona va morir quan va ser arrossegat per casa seva durant les inundacions a la capital de la illa de Guadalupe. Les xifres de víctimes moratsl podria augmentar, ja que les autoritats estan advertint de diverses persones desaparegudes.

Com evolucionarà Fiona?

La previsió és que dimarts, l’huracà s’allunyi del territori dominicà en direcció nord-oest, afectant les Bahames i les Illes Turques i Caicos, assolint la seva categoria 2 amb ratxes superiors als 200 km/h a mitjans de setmana.