Consells per evitar el malbaratament alimentari a casa
- A Catalunya es llencen 262.000 tones de menjar cada any.
- Des de casa, podem ajudar a reduir la quantitat de menjar que es llença a les escombraries.
- Al Vallès Occidental, més de 40 escoles s'han organitzat per repartir millor els seus recursos a qui més ho necessita gràcies al projecte 'Recooperem'.
A 'Planeta R', la Martina Klein ha parlat amb l'Ignaci Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, on més de 40 escoles s'han organitzat per repartir millor els seus recursos a qui més ho necesita gràcies al projecte 'Recooperem'.
A Catalunya es llencen 262.000 tones de menjar cada any. Amb totes aquestes deixalles podríem alimentar a mig milió de persones anualment. Des de casa, podem ajudar a reduir la quantitat de menjar que es llença a les escombraries. Des de 'Planeta R', us donem alguns consells evitar aquest malbaratament alimentari.
Comprovar les existències abans d'anar a comprar
Hem de comprovar el rebost i la nevera per valorar quines són les necessitats reals de consum. Un cop tinguem clar quines són les reserves d'aliments, és recomanable preparar una llista per evitar fer una compra que no tindrem temps de consumir. Un consell útil és programar un menú setmanal. D’aquesta manera podrem valorar quins són els aliments que no necessitem i fer una compra útil.
Evitar que el supermercat decideixi per nosaltres
Hem d'intentar evitar comprar aliments que no consumirem. Anar a comprar tenint gana o deixar-nos portar per les ofertes dels supermercats, pot jugar en contra nostre. Hem d'estar atents a la caducitat dels productes i buscar formes alternatives de compra com, per exemple, la venda a granel. Porten menys envasos i són una manera de comprar exactament la quantitat que necessitem.
Organitzar la compra per consum preferent
Hem d'intentar que els productes que tenen una data de caducitat més recent o les sobralles siguin més visibles al nostre rebost o a la nostra nevera. D'aquesta manera, els podrem consumir abans i evitar que es facin malbé. D'altra banda, hem de cuinar només els aliments que farem servir per evitar sobralles. Tot i això, en cas de tenir-ne, podem preparar àpats deliciosos amb elles.
Planeta R