Enlaces accesibilidad
Trànsit

Dos nous incidents tornen a col·lapsar l'AP-7

Per
L'incendi de les rodes d'un camió torna a provocar retencions a l'AP-7

Els últims incidents a l'AP-7 d'aquest dilluns han tornat a provocar retencions quilomètriques en aquesta via on ja són habituals episodis com aquests. La crema de les rodes d'un camió, que ha obligat a tallar l'autopista a l'altura de Sant Celoni, i la caiguda d'un arbre de grans dimensions a l'altura de Llinars del Vallès han provocat cues i cues de cotxes que posen de manifest la necessitat de mesures per evitar aquests episodis.

Unes mesures que Trànsit ha aprovat a partir de Sant Joan i que consisteixen a crear carrils addicionals i restringir el pas de camions durant certes hores del dia. En aquest sentit, el RACC veu poques solucions a curt termini contra les cues a l'AP-7.

El president del club automobilístic, Josep Mateu, ha afirmat al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga que "ens haurem d'acostumar a passar una etapa bastant preocupant durant mesos" fins a aconseguir reduir les retencions de circulació. "A llarg termini s'han de fer inversions, s'ha d'ampliar l'autopista i invertir en transport públic", ha dit.

Solucions del RACC

Josep Mateu coincideix amb les mesures aprovades per Trànsit i proposa crear carrils addicionals els caps de setmana pel fet que hi ha més espai, mentre que entre setmana "és molt difícil" perquè les dues vies "estan ocupades".

Josep Mateu: "A curt termini, hi ha poques solucions per l'AP-7"

Quant a la velocitat, el president del RACC no està a favor que es redueixi a 100 km/h. "Si es vol reduir la velocitat, hauria de ser variable", ha reclamat en el sentit que la velocitat màxima a què pot circular un vehicle pugui ser flexible en funció de les circumstàncies de la via.

El RACC descarta canvis en els peatges

Josep Mateu descarta canvis en els peatges abans de les eleccions generals. Arran les últimes incidències a l'AP-7 i les retencions quilomètriques que s'han viscut, el retorn dels peatges ha sortit a debat. El RACC, però, no creu que l'estat faci canvis en aquest tema.

"No crec que s'atreveixin", ha dit Mateu en relació amb la modificació dels peatges. Justifica que aquests "afecten la butxaca i al temps lliure de la gent".