Enlaces accesibilidad
Planeta R

La revolució dels ecoinfluencers a les xarxes socials

  • Els greenfluencers són un fenomen de la sostenibilitat a les xarxes socials.
  • El 2021 es van recollir a tot l'estat 8,4 tones d'escombraries en camps, boscos i muntanyes.
  • A 'Planeta R', la Martina va conèixer la Lucía, una nena de nou anys que, amb un metre quaranta d'alçada, vol netejar el planeta.

Per
La Martina coneix a la Lucía Pàmpols, impulsora de @lulucleanplanet

El 2021 es van recollir a tot l'estat 8,4 tones d'escombraries en camps, boscos i muntanyes. Tenim un problema i cada cop són més les persones que miren de posar-hi remei. Els greenfluencers són un fenomen de la sostenibilitat a les xarxes socials. Els nens ja porten la preocupació pel planeta a l'ADN.

Lucía Pàmpols, impulsora de @lulucleanplanet

A 'Planeta R', la Martina va conèixer la Lucía, una nena de nou anys que, amb un metre quaranta d'alçada, vol netejar el planeta. Sota el hashtag #Lulucleanchallenge2021 promou recollides per tot Catalunya. El seu rècord és de 200 kg d'escombraries recollides a Serós.

Es dirigeix directament a les escoles, afirmant que 'encara tenen temps i això anirà superbé per la natura i el seu poble'. Actualment, té més de 3.000 seguidors a l'Instagram on, amb l'ajuda del seu pare promou la neteja del medi ambient.

Mariana Matija (@marianamatija)

La influencer colombiana es defineix com a presidenta del club de fans del planeta Terra. Treballa amb el propòsit de 'crear i difondre contingut educatiu sobre la nostra relació amb el planeta'.

Amb més de 150k seguidors a l'Instagram, comparteix les opinions i inquietuds mediambientals acompanyades d'unes increïbles il·lustracions.

A escala internacional, cada cop hi ha més moviment i més persones que se sumen a la causa. Tot i que, com en tota història, mai fallen els clàssics.

Greenpeace (@greenpeace)

L'organització no governamental ecologista i pacifista va ser fundada el 1971 al Canadà, i fa més de 50 anys que està elevant els problemes mediambientals al coneixement mundial i influint tant en el sector privat com en el públic.

Actualment, continua sent una de les ONG més importants del món i continua essent un dels pilars en la lluita contra el canvi climàtic.

Greta Thunberg (@gretathunberg)

Fer aquesta secció sense nomenar a l'activista mediambiental sueca, no tindria cap sentit. Als 15 anys, va començar a protestar al Parlament de Suècia per la necessitat de buscar accions immediates per combatre el canvi climàtic i generar consciència sobre l'escalfament global.

La seva 'vaga escolar pel clima' va atreure l'atenció als mitjans de comunicació i des d'aleshores s'ha convertit en una de les activistes més rellevants del món. És la persona més influent en la lluita per salvar el planeta i a 'l'efecte Greta Thunberg', s'han sumat més de 14,5 milions de seguidors a l'Instagram.

Sembla que el món, a poc a poc, està canviant i, tot i que no es poden esmentar a tots, són molts els ecoinfluencers que dediquen el seu temps a lluitar per aconseguir un Planeta R: Inmy Lucas, Marco Lambertini, Yeb Saño, Devilwearssinai, Ceroplastico, Rezero, Efe Verde, Conciencia Eco, ISMMedioambiente, WWF, Celmente Álvarez i molts, molts més.