Enlaces accesibilidad
Accident

La locomotora de l'accident de tren a Vila-seca es va saltar el semàfor en vermell

  • Encara s'investiga el motiu per saltar-se el semàfor, però una de les hipòtesis és que podrien haver fallat els frens
  • Obren la circulació per una via entre Tarragona i Cambrils després de l'accident de tren a Vila-seca
  • L'accident ha deixat sis ferits greus

Per
Xoc de trens a Vila-Seca: la locomotora s'ha saltat el semàfor en vermell

La locomotora de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) accidentada aquest diumenge en xocar amb un tren de passatgers s'hauria saltat un semàfor en vermell quan tornava de fer tasques de manteniment planificades, en concret, de perfilat de les rodes. Ara per ara, Adif i els Mossos d'Esquadra estan investigant els motius que van fer que el conductor se saltés el semàfor. Una de les hipòtesis és que podrien haver fallat els frens.

A més, el Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF) assegura que el maquinista de la locomotora a avisar al centre de comandament que no podia frenar el comboi i d'aquesta manera es van poder evitar víctimes mortals. Paral·lelament, aquest mateix sindicat assenyala que el maquinista del tren regional també va avisar al centre de control quan va veure que la locomotora feia moviments estranys.

Part davantera del tren que es va accidentar a Vila-seca, amb el morro i el vagó afectats

Part davantera del tren que es va accidentar a Vila-seca, amb el morro i el vagó afectats ACN | Eloi Tost

A primera hora del matí, els operaris d'Adif han pogut obrir la circulació ferroviària entre Tarragona i Cambril-Reus per una via. Per tant, es recupera el servei a les línies R15 (Barcelona-Reus/Móra) i R16 (Barcelona-Tortosa).

L'altra via romandrà tancada mentre els tècnics treballen per retirar el tren regional que va xocar contra una locomotora de mercaderies. Aquest dilluns encara resta un ferit lleu a l’Hospital de Santa Tecla i un altre ferit lleu a l’Hospital Joan XXIII. La resta de les 21 persones que van necessitar ingressar a l'hospital ja han estat donats d'alta.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 29 persones, 21 de les quals van requerir trasllat a un centre sanitari. D'aquestes, sis van resultar ferides greus i van ser traslladades als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII, i 14 lleus, que van anar a Cambrils, Salou i Vila-seca.