Enlaces accesibilidad
Tancament

Girona i Tarragona es queden sense dues de les seves llibreries històriques

  • La llibreria Geli de Girona tanca després de 143 anys d'història
  • La llibreria La Capona de Tarragona tanca: "No hem trobat ningú que vulgui agafar el relleu"

Per
La 'Geli' i 'La Capona' s'acomiaden després d'anys fent gaudir els seus lectors

Després de 143 anys d'història, la llibreria Geli de Girona obre el seu local al carrer de l'Argenteria per últim cop. Al llarg de tot el matí els clients més fidels han volgut visitar la llibreria i abraçar entre llàgrimes els propietaris.

El gerent de la Geli, Pere Rodeja, destaca que aquest dimarts és una jornada "molt emotiva" però recorda que el tancament "no és un adeu, sinó un a reveure". De fet, la família ja està buscant un local nou en el Barri Vell per poder-se traslladar després que el local actual l'hagin venut a la joieria Pere Quera. La majoria de clients han assegurat viure amb "molta pena" aquest dia i han comprat els últims llibres "com a homenatge".

La Capona de Tarragona

Josep Rovira, Ricard Espinosa i Pau Espinosa van obrir el juliol de 1997 la llibreria La Capona, al centre de Tarragona. Aquest 30 de juny, després de 25 anys, abaixaran la persiana. Es jubilen i no han trobat ningú que vulgui agafar el relleu. El mateix dia, però de fa quatre anys va tancar una altra llibreria històrica, La Rambla. A la ciutat, doncs, només en quedarà una: l'Adserà.

Els tres copropietaris fa un any que van decidir que plegarien. Durant aquest temps han intentat buscar algú que es pugui fer càrrec del negoci. Asseguren que han ofert totes les facilitats, però no se n'han sortit. "Potser no hem tingut sort, o no ho hem sabut fer bé, o no s'han acabat d'atrevir", lamenta Rovira.

Fins al dia del comiat faran descomptes per despatxar els màxims llibres possibles. "Fins aleshores continuarem fent el mateix. Les últimes novetats ja no les tindrem i a partir del 30 ens quedarà una feina interna de liquidar-ho tot", finalitza Rovira.