Enlaces accesibilidad
Planeta R

Com reduir fàcilment la meitat del plàstic a casa

  • El 12% de la brossa generada a les llars és plàstic
  • Reciclar és una bona opció, però no és suficient
  • Al cinquè capítol de 'Planeta R', la Martina visita la Bàrbara per aprendre a reduir el consum de plàstic d'un sol ús

Per
La Martina parla amb la Bàrbara Lacroix, impulsora de Residuo Cero

El 2020 es van generar a prop de 4 milions de tones de residus a Catalunya i la meitat va anar a parar al contenidor de rebuig. El 12% de la brossa generada a les llars és plàstic. Reciclar sempre és una bona opció, però no és suficient.

Al cinquè capítol de 'Planeta R', la Martina visita a la Bàrbarà Lacroix, creadora de la iniciativa Cero Residuo, qui té com a objectiu reduir el plàstic del nombre més gran de persones a través del seu blog i oferint productes alternatius.

Saps com reduir el plàstic d'un sol ús?

Saps com reduir el plàstic d'un sol ús? RTVE CATALUNYA

El residu zero no és car

Un dels primers passos per reduir el plàstic diari a la nostra llar és rebutjar el que no necessitem i reduir el consum. Amb això aconseguirem evitar compres innecessàries i gastar menys diners. A més, reutilitzant el que fem és allargar la vida útil dels nostres productes i això no té cost.

Canviar els productes d'un sol ús per la seva versió reutilitzable

Tot i que poden semblar més cars, realment són una inversió i un estalvi a llarg termini. Per exemple, la copa menstrual té una vida útil de deu anys. Per tant, durant tot aquest període no hauràs d'invertir més diners en productes menstruals d'un sol ús. Amb un filtre d'aigua i ampolles d'acer inoxidable en tenim prou per no haver d'invertir més en ampolles de plàstic. D'aquesta manera, estarem estalviant diners i plàstic que, com vam veure al capítol anterior de 'Planeta R', triguen uns 400 anys a desaparèixer.

Comparem la compra tradicional amb la feta a granel

Productes d'higiene i de neteja

A l'hora de valorar la nostra higiene personal, podem optar per desodorants i sabons sòlids, que poden tenir una vida útil de 4 o 5 mesos. A més, podem utilitzar pasta de dents en pols. La Bàrbara assegura que, un cop t'ho poses, ja fa espuma. Finalment, el sabó de cartró és molt útil i ho pots llençar a l'orgànic perfectament.

D'altra banda, la Bàrbara afirma que el 90% de la neteja de casa seva la fa amb vinagre i el 10% restant amb bicarbonat. Amb això, hauriem de tenir-ne prou per poder netejar tota la nostra llar.