Enlaces accesibilidad
Jutjats

Homs nega desviament de fons públics pel 'procés'

  • L'exconseller de Presidència assegura que els contractes d'Exteriors del 2011 i 2012 no van finançar l'independentisme
  • Homs se sent víctima d'una "persecució política" i acusa la fiscalia d'estar-hi al darrere

Per
Homs nega irregularitats amb fons públics

L'exconseller de Presidència Francesc Homs ha justificat aquest divendres al jutjat diversos contractes que la fiscalia considera il·legals en relació a l'acció exterior de la Generalitat els anys 2011 i 2012. El ministeri públic acusa Homs i l'exsecretari d'Exteriors Senén Florensa de fragmentació irregular en la contractació de serveis per part d'una empresa per al desplaçament i allotjament de membres de les comunitats catalanes a l'exterior l'any 2012.

També es refereix a l'adjudicació d'un assessorament per atraure indústria a la Zona Franca i a una subvenció directa a la fundació CatDem, propera a CDC, d'uns 7.400 euros. Homs ho veu com persecució "política" cap a ell per part del ministeri públic.

El jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona, que investiga la causa sobre la internacionalització del procés amb imputats com l'exconseller Raül Romeva i altres alts càrrecs, va dictar un arxivament parcial que va deixar fora del procediment Homs i Florensa. La fiscalia va recórrer la decisió i l'Audiència Provincial li va donar la raó el febrer passat.