Enlaces accesibilidad
COVID-19

Salut planteja la quarta dosi mentre vigila de prop l'evolució de la pandèmia

Per
La quarta dosi de la vacuna pels més grans podria arribar a la tardor

Actualment, la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 ja la reben les persones immunodeprimides. Aquest divendres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat la possibilitat d'inocular una quarta dosi del vaccí als majors de 80 anys a partir de la tardor. Ara bé, el ministeri de Sanitat és qui té l'última paraula. És el que ha d'aprovar quin serà el següent grup i quan es començaria amb el procés de vacunació.

"Segurament, encara no està decidit. L'acabarem posant a la tardor la quarta dosi a la gent més gran, en principi 80", ha aclarit, Josep Maria Argimon, conseller de Salut sobre la marca de la vacuna que faran servir. 

De moment, s'estudia per aquest grup perquè l'edat és un factor clau en la gravetat de la covid. De fet, els més grans són una part important dels ingressats. Aquest divendres hi ha un total de 1.044 pacients als hospitals catalans.

El que s'està constatant és un increment de contagis, nombre de persones ingressades i defuncions a Catalunya. 

Tot i això, el que més disminueix són les persones més crítiques, que se situa en un total de 26. Unes xifres que admet el conseller de Salut: "Des de l'1 d'abril hem pujat, un 40 % a planta, però hem baixat un 50% UCI". 

A més, Argimon aclareix que només el 30 % d'aquests pacients estan hospitalitzats a causa de la covid. La resta, han ingressat per altres malalties i en fer-los una prova han donat positiu "perquè el que és cert és que el virus circula molt".

Sobre els casos d'hepatitis infantil ha dit que no n'hi ha hagut més dels 8 coneguts a Catalunya, però que continuen vigilant.