Enlaces accesibilidad
Més protestes

Els sindicats educatius convoquen 4 dies de vaga al maig i al juny

Per
Els sindicats d'educació anuncien noves jornades de vaga abans del final del curs

Els sindicats educatius han anunciat aquest dijous quatre noves jornades de mobilitzacions que combinaran la vaga de tot el dia amb aturades de 8 a 10 del matí. Conviden a les mobilitzacions els dies 25 de maig i 9 de juny i aturades parcials el 17 de maig i el 2 de juny. S’alternaran els dos tipus de mobilització.

Els sindicats, que segueixen demanant la dimissió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray, no descarten convocar una vaga indefinida si consideren que el Departament d’Educació no es mou.

Abans, el 14 de maig, sindicats, estudiants i famílies també han convocat una manifestació a Barcelona en defensa de l’educació pública i contra la gestió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray.

Les protestes es repetiran després que les negociacions entre les dues parts s’hagin aturat, amb retrets mutus de falta de diàleg. Educació acusa els sindicats docents d’haver bloquejat l’acord durant les negociacions i també els retreu no haver-se presentat a set reunions consecutives a la conselleria. Els sindicats consideren que la conselleria no ha tingut mai una voluntat real de negociar i arribar a un acord.

Entre les reivindicacions que els sindicats tornaran a treure al carrer abans d'acabar el curs es troben una proposta de calendari per a començar a revertir les retallades que el col·lectiu arrossega des de 2010, a més de la retirada de l'ordre de calendari per la qual l'inici del pròxim curs s'avança una setmana i del nou currículum.

Els sindicats també reclamen l'estabilització del personal interí i laboral, que la conselleria assumeixi la responsabilitat en la defensa de la immersió lingüística en català, una Formació Pública de qualitat amb equiparació salarial per als professors i la retirada del decret de plantilles.

Educació ha anat cedint en algunes de les demandes dels sindicats des de l'inici de la vaga. Però ara ha assegurat que no té prou marge pressupostari ni de calendari per assumir algunes de les reivindicacions. En concret, la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha assegurat que el pressupost del 2022 no permet reduir una hora lectiva setmanal a tots els docent d'Infantil, Primària i Secundària el proper curs, i que aposten per retardar-ho un curs més a Secundària. A més, com que el número de docents de cada centre ja s'està tancant, no hi ha temps per refer les plantilles introduint una possible reducció.