Enlaces accesibilidad
S'acaba la temporada d'esquí

L'estació de Masella, encara oberta fins el 24 d'abril

  • Les estacions d'esquí del Pirineu ja han tancat temporada, excepte Masella que encara obrirà pistes aquest cap de setmana
  • A Malniu (2.200 m) ja s'ha fos tota la neu, mentre que a Bonaigua encara hi ha un metre i mig de gruix

Per

Pistes d'esquí de Masella, aquest passat cap de setmana (Font: Masella)
Pistes d'esquí de Masella, aquest passat cap de setmana (Font: Masella)

Hem deixat enrere la Setmana Santa i amb ella el final de la temporada d'esquí 2021-2022. Ara bé, si voleu esquiar aquest cap de setmana encara ho podreu fer a una estació del Pirineu Català. No es troba al Pirineu Occidental on ja han tancat totes les estacions d’esquí.

Pistes d'esquí del Pirineu Oriental

Si encara voleu esquiar aquest cap de setmana haureu d'anar al Pirineu Oriental, concretament a la Masella. Fins aquest diumenge 24 d’abril podreu gaudir de 14 pistes obertes, 21 km esquiables sobre uns 20 a 60 cm de neu primavera. Per tant, encara podeu aprofitar per fer les últimes baixades per pistes.

Pistes d'esquí del Pirineu Oriental

Arriba el desglaç

Les altes temperatures de la primavera van fonent la neu, mica en mica. A Malniu, a 2.200 metres del nord de la Cerdanya, ja s’ha acabat de fondre tota la neu. Aquí el gruix va ser excepcional a principis de temporada, amb 140 cm el 10 de desembre, de fet va ser tot un rècord per aquest observatori. 

Evolució del gruix de neu (cm) a Malniu

Gruixos que encara conserven els cims de l’Alt Pirineu, com és el cas de Bonaigua on encara trobem fins a 1 metre i mig de neu. Aquí esquiar no, però si voleu tocar neu encara hi esteu a temps, però tingueu en compte el perill d’allaus que és moderat a tot el Pirineu. A més, la borrasca de les últimes hores ha deixat gruixos de 5 a 10 cm de neu nova per damunt dels 1.500 metres, sobretot de l'Alt Pirineu.

Evolució del gruix de neu (cm) a Bonaigua