Enlaces accesibilidad
Covid-19

La resolució per flexibilitzar l'ús de les mascaretes es publicarà al DOGC dilluns a la nit

  • Salut ha informat que està ultimant el document de cara al pròxim 19 d’abril
  • Els alumnes deixaran de portar la mascareta en interiors un dia abans que la resta de la població

Per

La resolució per flexibilitzar l’ús de les mascaretes entre l’alumnat de primària i secundària es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la nit de dilluns a dimarts. El Departament de Salut està ultimant el document de cara a aquest dimarts coincidint amb la represa de les classes després de Pasqua, passats els festius de Setmana Santa.

El Govern prepara la resolució pel retorn a classe sense mascareta | Àlex Cabrera

L'executiu anunciava que aquest dijous signaria el decret que permetria que els alumnes de Primària i de Secundària tornessin a classe d'aquí a una setmana, però de moment no ha estat així.

Els departaments de Salut i d'Educació han comunicat per carta als directors de les escoles la tornada a les aules sense mascaretes. Serà un dia abans que entri en vigor al conjunt de l'Estat el decret del govern espanyol que contemplarà la retirada de les mascaretes dels espais interiors.

En roda de premsa després del Consell Executiu aquest dimarts, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha recordat que el Govern central preveu aixecar l'obligatorietat d'usar màscara en interiors per a tota la ciutadania: "El que fa el Govern és avançar un dia el decret amb una resolució" en el cas de les escoles.

Considera que no tindria sentit obligar els alumnes a portar màscara a l'aula el dimarts, coincidint amb la volta després de les vacances de Setmana Santa, perquè el dimecres puguin deixar d'usar-la, i ha assegurat que la resolució està avalada pels serveis jurídics.

Els alumnes de Primària i Secundària podran tornar el 19 d'abril sense mascareta

Els alumnes de Primària i Secundària podran tornar el 19 d'abril sense mascareta

Per tant, el govern català només s'avança en aquest supòsit. Universitaris i la resta de població en general haurà d'esperar al dimecres dia 20 perquè la normativa sigui efectiva un cop publicada al Butlletí Oficial de l'Estat.