Enlaces accesibilidad
Entrevista

Elsa Anka parla amb Cesc Escolà: "Mai és tard per començar a fer exercici"

  • En Cesc Escolà entrevista a l'actriu, presentadora i model Elsa Anka
  • L'Elsa parla dels seus inicis com a model, futurs projectes i salut
  • Cada dilluns a les 8 del matí, un nou programa a RTVE Play

Per
Fitmés - Entrevista a Elsa Anka

Aquesta setmana a Fitmés, en Cesc Escolà entrevista a l'actriu, presentadora i model Elsa Anka!

Futur i passat

“Elsa, en quins projectes estàs ficada ara mateix?”, pregunta en Cesc per obrir la conversa. “En sobreviure, principalment!”, riu l'Elsa. “Tal i com estàn les coses, després de tot el que hem passat, hem de somriure i tirar cap endavant amb molt optimisme”.

“Estic ficada en el meu món de les coses naturals”, segueix l'Elsa. “Fa 30 anys ja m'agradava i ja era conscient de l'entorn. Estem amb un projecte d'una cosmètica 100% sense tòxics, i tornant una mica a quan era model i era prescriptora de diferents marques. Puntualment teatre... estic amb coses així”.

“De petita ja tenies pensada dedicar-te a aquest món?”, segueix en Cesc. “No!”, respon l'Elsa. “És una mica 'el cuento del cisne' - que no sè tampoc si sóc cisne o no! - però era molt alta. Era de les més altes de la classe, i a més molt desgarbada, amb els braços llargs... Els nois que m'agradaven no em feien cas, i les meves amigues lligaven molt més”.

“I què passa? Que una persona em va dir 'per què no fas de model?'. Era l'agència Newgroup aleshores, i em va servir per iniciar una carrera professional que ha estat molt maca, la veritat”.

Salut i exercici

“Per tota la feina que has hagut de fer, has tingut una vida exigent a nivell de salut. Ha sigut una necessitat o una obligació?”, pregunta en Cesc. “Jo és que, des de molt petita, m'hagués agradat ser gimnasta”, comenta l'Elsa. “M'agradava molt el món de l'esport, i els 20 anys que vaig ser a Estats Units, les dones ja eren fitnètiques! Aquí començàvem amb l'aerobic de la Jane Fonda, però allà ens treien molts caps d'avantatge”.

“Allà vaig descobrir aquest món i m'atreia molt, però no tant per la part física. Després vaig entendre que era una necessitat pel meu cos. I crec que ara es pot dir que vius una mica de renda! Com que ara tinc ja algunes cosetes que, gràcies a la tonificació que vaig aconseguir, doncs estic més protegida”.

“Però ja que em fas aquesta pregunta”, destaca l'Elsa, “dir-te que estàs amb una senyora que reconeix obertament que està representant a moltes dones que estem amb una etapa hormonal d'un canvi que és fotut”.

“Moltes dones em pregunten per l'importància de l'exercici en aquests moments, i és igual que no hagin fet res a la vida, jo sempre els hi dic: mai és tard, comença avui i troba el que t'agrada, però fes-ho. L'exercici ens protegeix de molt! No ens dona el passaport a l'immortalitat, això és obvi, però és molt important”.