Enlaces accesibilidad
Joies de quarantena

Mateu-lo: els collarets de colors que han arribat a Times Square

  • Mateo Gargallo és el creador de la marca de complements Mateu-lo
  • Artistes com Rigoberta Bandini han lluït els seus dissenys
  • Recupera els capítols d'Helvètica a RTVE Play

Per
Helvètica - Collarets Mateu-lo

Hi ha modes que sempre tornen i, en aquest cas, han tornat per petar-ho. És el cas de la moda i els complements típics de finals dels anys 90 i principis dels 2000. Collarets de perles combinades amb color d'or, polseres amb decoracions de plàstic i boles de totes les mides i colors. Si no et sonen d'haver-les portat en la teva infància i adolescència, ben segur que et sonarà d'haver vist aquests complements avui dia. I és que hi ha artistes com en Mateu Gargallo que els han tornat a posar al focus de les tendències actuals.

Mateo Gargallo

Mateo Gargallo RTVE Catalunya

L'artesà, després d'estudiar patronatge i especialitzar-se en el disseny de complements, va crear la marca Mateu-lo. Va néixer fa ben poc, en plena quarantena, aquell moment en què Gargallo va sentir que "només podia trobar la llibertat en la creativitat". Amb molt poc temps, el seu treball ha aclaparat mirades i s'ha considerat "alta bijuteria artesanal". Com explica, "la joieria està feta amb materials nobles com l'or, la plata o pedres precioses; en canvi, la bijuteria està feta amb la resta de materials". Això sí, no et pensis que per ser així les seves creacions són menys cares... Alguns dels seus dissenys ronden els 180 euros!

Collarets Mateu-lo

Collarets Mateu-lo RTVE Catalunya

Entre l'elegància i la infantesa

Les peces de Mateu-lo, encara que no ho siguin, es poden entendre com a joies pel treball que hi ha al darrere, la recerca de materials i la dedicació. En mercats de segona mà, en merceries i en botigues de tota la vida és on aconsegueix les petites peces que incorpora en els seus complements. "És com trobar un tresor", explica. De fet, un dels materials que utilitza bé que ho podria ser: les perles. Com comenta la Flora Saura, les perles antigament eren vistes com un accessori clàssic, car i luxós. Però Mateu-lo n'ha fet una relectura i ha mesclat la part clàssica i nostàlgica de les perles amb elements infantils com boles de colors. Perquè qui no s'ha fet un collar de tota mena d'abaloris?

Rigoberta Bandini a Times Square

Rigoberta Bandini a Times Square RTVE Catalunya

Rigoberta Bandini: la porta al món

Els dissenys de Mateu-lo han passejat per la setmana de la moda de París del 2021: una oportunitat que li va arribar per un missatge d'Instagram. Com a gran fanàtic dels videoclips, els quals reconeix que sempre li han servit d'inspiració, Gargallo també ha col·laborat amb l'escena musical. De fet, Rigoberta Bandini, reina de l'himne 'Ay mamá', va portar els seus dissenys fins al Times Square de Nova York a través d'un anunci de Spotify. De formes, mides i personalitats diferents, les creacions de Mateu-lo són múltiples, però la Flora Saura es queda amb un: el rosari que Gargallo va crear per Making Flus del show online El Bloque.