Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Cayetana Álvarez de Toledo: "Casado ha fracassat"

  • La diputada del PP al Congrés defensa Isabel Díaz Ayuso i critica el "linxament populista"
  • Álvarez de Toledo diu que presidir el PP requereix un discurs i una política global: "Feijóo és una incògnita"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Cayetana Álvarez de Toledo: "Casado ha fracassat"

La diputada del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, crítica al líder del Partit Popular per "estirar l'agonia" per no dimitir i confía poc que Pablo Casado "marxi": "Casado hauria d'haver pensat més en l'interès del partit que en el seu propi". En una entrevista al 'Cafè d'idees', Cayetana espera que es posi fi a una etapa que ja ha estat "fracassada" i que s'abordi un congrés del PP "obert".

"Feijoó és una incògnita"

Cayetana Álvarez de Toledo es descarta per liderar el Partit Popular, però que està disposada a "assumir responsabilitats" i "ajudar a altres persones que facin el pas". Sobre un futur líder per la formació conservadora, ha avisat que no és el mateix governar Galícia que "saltar a l'arena nacional i fer-ho a l'oposició" referint-se a l'opció d'Alberto Núñez Feijóo.  "Requereix una mirada i un discurs global", ha afegit, i ha demanat esperar que Feijóo presenti el seu projecte si finalment decideix postular-se per a la presidència: "És una incògnita".

En canvi, ha defensat la figura d'Isabel Díaz Ayuso i ha criticat el "linxament populista" que diu que ha rebut: "Seria una magnífica presidenta del partit i presidenta del govern".

Tornaria a repetir la candidatura per Barcelona

La diputada del PP diu que la seva candidatura per Barcelona no va ser cap error i que ho tornaria a repetir "molt feliç". Álvarez de Toledo diu que van ser la primera força dels partits "estrictament constitucionalistes". Critica les paraules de Pablo Casado posteriors, en una entrevista on el líder dels populars va dir que no li havia agradat l'actuació de la Policia i la Guàrdia Civil l'1-O: "Em sembla demencial. El que van fer va ser estendre les llibertats de tothom".

"A Mañueco no li queden més opcions que VOX"

La diputada del PP també s'ha referit a la situació de Castella i Lleó, on els populars amb el candidat Alfonso Fernández Mañueco van guanyar les eleccions, però sense vots suficients per poder governar, i ha apostat per pactar amb Vox: "El Partit Socialista està en una deriva difícilment homologable en l'àmbit europeu".

Álvarez de Toledo diu que a Castella i Lleó no hi ha massa més opcions que arribar a alguna mena d'acord amb VOX: "O entrant al govern o des de fora del govern".