Enlaces accesibilidad
Estat de les pistes d'esquí

Els gruixos i la qualitat de la neu pel cap de setmana

  • El Pirineu ha sumat entre 5 i 10 cm de neu nova durant la darrera setmana
  • La qualitat de neu per aquest cap de setmana és molt bona (pols) a la majoria de les pistes d'esquí

Per

Pica d'Estats (Ramon Baylina)
Pica d'Estats (Ramon Baylina)

Encarem el darrer cap de setmana de febrer i sembla que el mes acabarà sense cap nevada amb entitat al Pirineu. Un mes que només ens ha deixat dos episodis de neu al Pirineu, encara que força modestos. El darrer va tenir lloc el passat dissabte 19 de febrer i va deixar gruixos d'entre 5 i 10 cm. Una "nevadeta" que aquests dies ens deixa una qualitat de neu molt bona a la majoria de les pistes d'esquí.

Al Pirineu Occidental trobem la majoria de les pistes d'esquí obertes. Els gruixos osciel·len entre el mig metre i el metre de neu a Boí Taüll, Espot Esquí, Port Ainé, i una mica més modestos a Port del Comte. Res a veure amb els dos metres de neu que s'acumulen a cotes altes de Baqueira Beret i Tavasvcán.

Estat de les pistes d'esquí del Pirineu Oriental

Al Pirineu Oriental, la Molina, Masella i Vall de Núria gaudeixen de gruixos d'entre els 40 cm a gairebé un metre de neu. A Vallter se situen entorn el mig metre.

Estat de les pistes d'esquí del Pirineu Oriental

Quin temps farà al Pirineu aquest cap de setmana?

L'entrada d'una massa d'aire més fred ens portarà un cap de setmana més hivernal al Pirineu. L'ambient serà més fred. A més, entre divendres i dissabte al migdia bufarà vent del nord, a ratxes moderades als cims del sector oriental de la serralada, fet que accentuarà la sensació de fredor. Pel que fa el cel, divendres pot nevar feblement per damunt dels 1200-1400 metres. En canvi, dissabte s'imposarà el sol, mentre que diumenge arribaran més núvols.