Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Manuel Milián: "Casado és el fracàs de les Noves Generacions del PP"

  • El fundador del PP explica que la Unió Soviètica va finançar el Partit Popular
  • Manuel Milián destaca que Putin és una persona "sobiranament intel·ligent" i que té un cervell "de jugador d'escacs"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Milián Mestre: "Casado és el fracàs de les Noves Generacions del PP"

El periodista, exdiputat i fundador del PP, Manuel Milián, veu a Pablo Casado com "el fracàs estrepitós de les Noves Generacions del PP" i afegeix que amb la crisi al Partit Popular entre Casado i Ayuso es demostra, una vegada més, el que qualifica de "la malesa de les Noves Generacions".

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Milián també s'ha decantat de forma decidida la possibilitat que el Congrés Extraordinari d'abril serveixi perquè el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo,​ es converteixi en el nou president del Partit Popular: "És un enginyer, no és un ideòleg, per tant, és un gestor".

La Unió Soviètica va finançar el Partit Popular

El fundador del PP també s'ha referit a les relacions amb l'antiga Unió Soviètica, advertint que va finançar els inicis del Partit Popular a finals dels anys seixanta. Concretament, assegura que va contribuir-hi amb aportacions econòmiques de mig milió de pessetes mensuals, a través de l'empresari Juan Grijalbo, en els seus inicis.

"Sabien que Fraga era l'única persona que podia posar la gent de l'antic règim dins de la democràcia i això permetria legalitzar el Partit Comunista" ha explicat Milián.

"Putin vol que Ucraïna sigui un coixí"

Manuel Milián va ser portaveu al Congrés de diputats a la Comissió de relacions amb l'OTAN i va conèixer Vladímir Putin de qui diu que és "sobiranament intel·ligent" i que té el cervell d'un jugador d'escacs: "Tot el que fa és un moviment de peces i al final l'escac i mat".

Milián destaca el "sentit brutal de la dimensió" del territori de Rússia que els crea un "complex d'inseguretat" com a país: "L'any 1991 tenien prop de dos-cents mil soldats només per protegir la seva frontera". "Volen la seguretat", apunta.