Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Sánchez Llibre: "Si s'aplica impost al CO2, moltes empreses marxaran"

  • El president de Foment del Treball també demana al Govern que bonifiqui el 100% l'impost sobre el patrimoni, a l'espera de la decisió del TC
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Sánchez Llibre: "Si s'aplica impost al CO2, moltes empreses marxaran"

El president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, considera que no calen més impostos ambientals com el que planteja la Generalitat a les emissions de CO₂: "Si s'aplica un impost al CO₂, moltíssimes empreses marxaran". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Sánchez Llibre, assegura que ja s'han reunit amb empreses de la petroquímica de Tarragona i ha alertat que moltes es plantegen deslocalitzar les seves indústries a l'Aragó o a València: "Per què hem de ser més papistes que el Papa, quan no s'està plantejant a la Unió Europea?".

"La pujada de l'SMI és bo pels treballadors"

El president de Foment del Treball sí que reconeix que és "una bona notícia" que es prorroguin els Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO) i se'n facin de sectorials o que se celebri el Mobile World Congrés a Barcelona i demana complicitat: "Si el MWC és un fracàs podem perdre la pròrroga fins al 2029". Amb relació a la pujada de l'SMI, Sánchez Llibre diu que és una bona notícia pels treballadors, però no té clar que ho sigui pels empresaris.

"És el moment d'abaixar impostos"

Josep Sánchez Llibre ha explicat les conclusions i propostes del seu estudi sobre la fiscalitat que ahir es va presentar a la seu de Foment del Treball: "No és el moment d'apujar impostos, és el moment d'abaixar impostos". Sánchez Llibre afegeix que presentaran l'estudi a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero "ben aviat" on plantegen un Pla Estratègic per passar del 25% al 15% l'economia submergida.

La visita a Carles Puigdemont "una visita de normalitat"

Sánchez Llibre ha emmarcat la visita a l'expresident Carles Puigdemont com una visita de normalitat, econòmica i política, que forma part del treball de "lobby" de la patronal catalana: "L'objectiu de Foment és influir i tinc l'obligació d'anar a veure a tothom".

Sánchez Llibre diu que ha visitat a tots els eurodiputats catalans i també als de Junts per Catalunya i lamenta que s'hagi malinterpretat: "Tinc la consciència molt tranquil·la".

"Els empresaris volem estabilitat política"

El president de Foment del Treball lamenta les "desavinences públiques" entre partits, en referència a la crisi política al Partit Popular entre el president del Partit Popular, Pablo Casado i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso: "Els empresaris volem estabilitat". Josep Sánchez Llibre alerta que les baralles entre persones de la mateixa formació política, pot desenganyar als ciutadans i poden afavorir "populismes, tant de la dreta com de l'esquerra".