Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Carla Simón: "Cultivar en família és l'ofici més vell. Està en perill d'extinció"

Per
Cafè d'idees - Simón: "Cultivar en família és l'ofici més vell. Està en perill d'extinció"

La guanyadora de l'Os d'Or, Carla Simón, per la pel·lícula Alcarràs s'ha mostrat, des de Berlín,  emocionada pel guardó i en veure la celebració de l'equip de la pel·lícula. En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, ha admès que encara no es creu que hagi pogut guanyar aquest premi internacional: "He hagut de mirar sobre la taula on hi ha l'Os per acabar-m'ho de creure".

Simó ha reconegut que l'acollida del film en la seva estrena aquest dimarts ja va ser molt calorosa, però destaca que tot plegat ha anat molt de pressa: "encara no he tingut temps de llegir crítiques. ÉS tot molt seguit".

La seva mirada de cultivar en família

La directora defensa el rerefons de la seva segons obra cinematogràfica: "Cultivar en família és l'ofici més vell. Està en perill d'extinció, no és sostenible". Un film que duu el nom del poble on s'ha gravat Alcarràs, un poble del Segrià a Lleida, i que ha comptat amb actors no professionals.

"Per mí és natural que sigui en català"

Carla Simón veu "natural" que hagi fet les seves primeres pel·lícules en català i considera "indubtable" que Alcarràs fos en aquesta llengua. La guanyadora de l'Os d'Or a la Berlinale 2022 per aquesta pel·lícula defensa que "ens hem de començar a creure la importància de la cultura per exportar-nos".

Simón avança que està treballant en la nova pel·lícula, que anirà sobre la memòria familiar i la família en general, un tema que li interessa molt.