Enlaces accesibilidad
Estat de les pistes d'esquí

Neu recent i les portes d'una nova nevadeta al Pirineu

  • Les últimes nevades, tot i ser febles, tornen a canviar l'estampa del Pirineu, i es preveu més neu aquest dissabte
  • Les pistes d'esquí gaudeixen de neu recent i d'una qualitat pols en la majoria d'estacions

Per

Enfarinada d'aquesta setmana al Pallars Sobirà (Ramon Baylina)
Enfarinada d'aquesta setmana al Pallars Sobirà (Ramon Baylina)

El Pirineu ha rebut una dosi extra de neu aquests últims dies. Feia més d’un mes, des del 9 i 10 de gener, que no es veia nevar en molts indrets d’alta muntanya. Des del cap de setmana, el pas de diversos fronts han deixat precipitacions febles i en forma de neu pràcticament a totes les cotes de la cara nord de la serralada on s’han acumulat entre 10 i més de 30 cm de neu nova en cotes elevades.

Sens dubte, aquest episodi de nevades, tot i ser febles, ha estat molt beneficiós pel que fa a un augment de les reserves hídriques en forma de neu. Tot i això, a la cara sud pirinenca, els gruixos de neu continuen sent deficitaris per aquesta època de l’any.

Estat de les pistes d’esquí

Les estacions d’esquí del Pirineu català també s’han vist obsequiades per l’or blanc caigut el cel quests últims dies. El canvi més substancial el trobem en la qualitat de la neu que ha passat de ser dura a predominar la qualitat pols en la majoria de les estacions.

Estat de les pistes d'esquí al Pirineu Occidental

Pel que fa a gruixos, no s’han sumat grans quantitats de neu nova, però almenys es mantenen els 50/100 cm de gruix al Pirineu Occidental i fins a 2 metres a cotes altes de les estacions de la cara nord de la serralada. Al Pirineu Oriental, els gruixos van dels 40 cm a pràcticament un metre de neu als cims. I en totes les estacions trobem pràcticament el 60/90% de les pistes obertes.

Estat de les pistes d'esquí al Pirineu Oriental

Nova nevada al Pirineu, dissabte

L'arribada d'un front fred aquest dissabte deixarà nevades febles al Pirineu. La cota de neu baixarà fins als 800 metres a la cara nord fins els 1.100 metres a la resta de la serralada. En general s'acumularan gruixos inferiors als 5/10 cm.