Enlaces accesibilidad
Cinema

'Alcarràs', de Carla Simón, guanya l'Os d'Or de la Berlinale

Per
'Alcarràs' al món, com a exemple de la pagesia

La Berlinale ha tornat a funcionar com a talismà per a Carla Simón. El seu segon llargmetratge, Alcarràs, de Carla Simón, aconsegueix un històric Os d'Or en la Berlinale un dels tres grans certàmens del món, i trenca un buit de gairebé 40 anys per a la cinematografia espanyola. El jurat presidit per M. N. Shyamlan ha premiat la segona pel·lícula de la cineasta catalana, un retrat íntim i melancòlic sobre les arrels que ha rodat amb actors no professionals i que compta amb la participació d'RTVE.

Ambientada a les comarques rurals pròximes a Lleida i rodada en català, Alcarràs és un drama familiar sobre un món que s'acaba: els petits negocis fruiters. La directora d'Estiu 1993, que ja va ser premiada en una secció paral·lela de Berlín en 1997, era una de les favorites després del gran acolliment de la seva pel·lícula en el festival.

El jurat de la secció oficial ha destacat "les seves extraordinàries interpretacions, des dels nens actors als més grans de 80 anys", així com "la seva habilitat per a mostrar amb sensibilitat la lluita de la família, i pel seu retrat sobre la connexió i dependència amb la terra que ens envolta".

Alcarràs, desbordat d'alegria

Aquest dimecres els actors del film i els veïns del poble d'Alcarràs, al Segrià, s'han reunit per seguir en directe la gala dels premis des del casal cultural Lo Casino, que ho ha celebrat engalanant l'indret amb una catifa vermella. S'han viscut moments de crits i emoció desbordada a la sala quan el jurat ha anunciat que Carla Simón guanyava el premi més important del certamen.

La pel·lícula posa al centre aquest poble de Lleida que s'ha rodat amb actors no professionals. Tots ells li han dedicat el "garrotín" lleidatà, per homenatjar la seva directora, Carla Simón i que no ha faltat mai als rodatges d'Alcarràs.

La guanyadora de l'Os d'Or, Carla Simón, per la pel·lícula Alcarràs s'ha mostrat, des de Berlín, emocionada pel guardó i en veure la celebració de l'equip de la pel·lícula.