Enlaces accesibilidad
Canvi de temps "express"

Les últimes pluges no són suficients per trencar la ratxa seca de més de 80 dies

  • El canvi de temps de les últimes hores remulla el territori i deixa quantitats de 5 a 20 litres al Pirineu
  • Les pluges febles trenquen la ratxa seca de gairebé 80 dies en alguns indrets

Per

Terres molls a Palafrugell | Miquel Galceran
Terres molls a Palafrugell | Miquel Galceran

Feia setmanes que no veiem els terres molls per la pluja, els vidres plens de gotes d’aigua i el reflex dels arbres als tolls. Com diu l'embarbussament, "plou poc, però pel poc que plou, plou prou". I és que les pluges d’aquest cap de setmana i d’aquesta matinada no són per tirar coets, però tal i com estan les coses, més val això que res.

Precipitació acumulada els últims 3 dies

Entre dissabte i avui s'han acumulat quantitats d'entre 5 a 20 litres al Pirineu, Prepirineu i al nord de la Catalunya Central. A la resta valors inferiors als 5 litres. Fins i tot, a punts del litoral i del nord-est, el front d'aquest dilluns ha deixat quantitats de precipitació inapreciables.

Poca aigua, però que en alguns casos del Prepirineu trenca la ratxa seca de gairebé 80 dies. De fet, aquest modest episodi de precipitacions és el més important a la serrlada pirinenca des de principis del mes de gener. En canvi, en zones del Camp de Tarragona, el prelitoral central i de la Garrotxa no s'ha arribat a trencar la ratxa seca i ja és de més de 80 dies, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

Què diu la previsió?

Les precipitacions d’avui han anat associades a aquesta línia frontal que ens ha passat per sobre durant la nit i matinada. Un front que ens ha portat un canvi de temps "exprés" perquè durant aquesta tarda ja marxarà. Ara bé, darrera seu entra aire fred en altura i això afavorirà que puguem tenir una petita traca final de ruixats i tempestes la tarda d'aquest dilluns. L'entrada d'aire fred ens portarà un ambient hivernal, sobretot de matinada, i també serà un vist i no vist. I és que a partir de dimecres, qui guanyarà terreny és una massa d’aire càlid del nord d’Àfrica que ens portarà un ambient altra vegada, primaveral, fins divendres.