Enlaces accesibilidad
Música

Rosa López sense pors després de 20 anys als escenaris

  • Rosa López ens porta el seu darrer senzill, 'Si no te vuelvo a ver'.
  • L'artista granadina fa més de 20 anys que ens acompanya amb les seves cançons

La faceta més "independent" de Rosa López a 'Punts de vista'

Per
Punts de vista - La Rosa López més independent torna amb 'Si no te vuelvo a ver'

De la nit al dia un programa de televisió et pot canviar la vida. I no parlem d'un programa qualsevol, parlem del fenomen televisiu més important dels darrers vint anys. Quan Rosa López es va presentar a la primera edició d''OT' no esperava que la seva vida fes un tomb de forma tan radical, però així va ser. Han passat moltes coses des de llavors. De tot això i del seu nou treball, n'ha parlat a 'Punts de vista' amb la Tània Sarrias.

Rosa López no ha parat d'ençà que el 2001 es va presentar al càsting d''Operación Triunfo'. Ha publicat 8 discos, ha guanyat 7 discos de platí, ha concedit infinitat d'entrevistes i fins i tot l'hem vist ballar a 'Mira quién baila'. No hi ha ningú que no la conegui i per alguna cosa és Rosa d'Espanya!

Però no tot han estat comoditats en aquest camí. Com es diu col·loquialment: "s'ho ha currat molt". Des del 2019 és artista independent i ara ens porta sota el braç el seu darrer senzill, 'Si no te vuelvo a ver'. La cançó l'han composta Conchita i Luís Ramiro, que a la vegada són els protagonistes del videoclip futurista. Rosa ha tornat a treballar amb els Germans TEN, responsables del mític 'Europe's living a celebration'

Rosa López, un imant pel públic

Aprofitant la seva visita hem parlat d'Eurovisió i de la recent celebració del Benidorm Fest. La participació de Rosa López al festival d'Eurovisió de l'any 2002 es troba entre un dels esdeveniments més vistos de tota la història de la televisió espanyola. En aquell moment 12,7 milions de persones estaven veient a Rosa, Bisbal, Chenoa i companyia a Estònia.

Rosa López canta "Europe's living a celebration" en Tallín 2002

I és que la Rosa va formar part de l'edició d''Operación Triunfo' per antonomàsia, i la va guanyar. Era el 2001 quan 16 joves amb ganes de cantar van trencar tots els esquemes televisius. 'OT 1' es va convertir en una cosa que va anar més enllà de la petita pantalla, va ser un autèntic fenomen social.

Lo mejor de Operación Triunfo 1 - Popurrí de canciones de Rosa

Però en aquest camí de llums també hi va haver les seves ombres. Rosa López es va sincerar uns quants anys després al programa de RTVE 'OT, El reencuentro'. Si durant la seva estada a l'acadèmia es va sentir molt emparada, un cop a fora va haver d'assumir una realitat totalment nova. Va explicar que no estava preparada, ni culturalment ni emocionalment per a tot allò.

OT. El Reencuentro - "Rosa, ¡deja de ser tan salvaje contigo misma!"

La Rosa que ha passat per 'Punts de vista' ha deixat enrere moltes pors i ara camina amb pas ferm amb el seu nou treball. Segur que aviat la tornarem a veure de gira per Catalunya!