Enlaces accesibilidad
188 morts

La sinistralitat a Cataluya es redueix un 22,3% en 2021

Per
188 persones han perdut la vida en accidents de trànsit a Catalunya

Un total de 188 persones han perdut la vida en accidents de trànsit a Catalunya l'any 2021, un 22,3% menys que el 2019. D'aquestes, 135 van morir en zona interurbana i 53 en zona urbana. Així ho recull el balanç de sinistralitat del Servei Català de Trànsit (SCT), que compara les xifres amb l'any previ a l'esclat de la pandèmia.

Set de cada deu víctimes mortals són homes

Destaca del balanç que gairebé el 75% de les víctimes mortals són homes (140) en enfront del 25% que són dones (48). La distracció continua sent el principal factor, seguit de les infraccions.

L'objectiu quan a sinistralitat és de 0 víctimes mortals | Sergi Bassolas

Per demarcacions, Tarragona és el territori que registra menys víctimes mortals i també on hi ha hagut més reducció dels morts per accident de trànsit, fins a un 43,2% menys, mentre que a Girona augmenten un 19,4%.

Des de principis d’any, 11 persones han mort en accident de trànsit

Són 11 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya. L’últim accident mortal es va produir dimecres passat on l’ocupant d’un turisme va morir poc abans de les set de la tarda al quilòmetre 9 de l'AP-7 a Agullana (Alt Empordà) en sentit França. Es va donar un xoc entre tres camions i l'automòbil en què viatjava la víctima. Un camioner va resultar detingut i un altre investigat per ocasionar aquest accident. Es van aturar ocupant part d’un carril mentre discutien. A conseqüència, es va produir l'accident.

Arran de la incidència es van activar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers i quatre ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).