Enlaces accesibilidad
Port de Barcelona

Els amarradors en vaga tallen el trànsit als carrers interns del port

Per

Alguns vaixells han registrat retards d'entre una i dues hores 
Alguns vaixells han registrat retards d'entre una i dues hores 

Els amarradors del port de Barcelona han tallat el trànsit a primera hora del matí pels carrers de l'interior del recinte portuari en el segon dia de vaga indefinida. Demanen una millora en les condicions laborals i una ampliació de la plantilla, per això van començar dilluns passat una vaga indefinida.

Els treballadors han sortit a les vies principals que envolten la seu de l'empresa Cemesa, on també es van concentrar aquest dilluns al llarg de tota la jornada, i han llançat algunes bengales marines enmig de la via abans d'anar en marxa lenta cap a Capitania.

Tensió entre treballadors i Guàrdia Civil

En el primer dia de vaga, es van viure alguns moments de tensió amb la Guàrdia Civil a les portes de l'empresa. Els agents de la Guàrdia Civil van forcejar amb membres del piquet informatiu. Al matí, els piquets havien bloquejat les entrades al Port de Barcelona, a la zona de mercaderies, i a la tarda la Guàrdia Civil va intervenir per dissoldre'l.

Retards de dues hores

Durant el dia d'ahir, alguns vaixells van registrar retards d'entre una i dues hores en les seves operacions a port arran de la protesta dels treballadors.

Els treballadors d'Amarres de Barcelona van iniciar aquest dilluns una vaga indefinida per reclamar més efectius per a la plantilla. A més, demanen més seguretat, una unificació salarial dels membres de la plantilla que parteixen de condicions diferents en origen i que aquest sou s'actualitzi. Els representants sindicals tenen previst presentar una denúncia davant Inspecció de Treball pels serveis mínims, que consideren "abusius".