Enlaces accesibilidad
Nit de Reis

Com serà la cavalcada de Reis a Barcelona?

  • Marcada per les restriccions: mascareta obligatòria i prohibició de llançar caramels
  • Ses Majestats estrenaran vestuari i compartiran una carrossa nova
  • RTVE Catalunya emet l'arribada dels Reis d'Orient: a partir de les 18:50 h a La 1 i RTVE Play

Per
La Nit de Reis estarà marcada per les restriccions de la covid | Pep Herrero (Barcelona Cultura)
La Nit de Reis estarà marcada per les restriccions de la covid
Com serà la cavalcada de reis a Barcelona? | Maite Boada

Una vegada més, la Nit de Reis estarà marcada per les restriccions de la covid. Ses Majestats arribaran amb el seu seguici i recorreran els carrers de la ciutat seguint un protocol anunciat per Salut per evitar els contagis. Melcior, Gaspar i Baltasar hauran de portar mascareta durant tot el trajecte i també l'hauran de dur els membres de la comitiva musical. Els que portin un instrument de vent se l'hauran de posar mentre no toquin.

L'arribada dels Reis a RTVE Catalunya

RTVE Catalunya portarà, un any més, la màgia de Ses Majestats els Reis d’Orient a les llars catalanes. Des del sofà de casa podreu gaudir d'un programa especial amb la Tània Sarrias al capdavant, acompanyada dels periodistes Àngel Pons i Natàlia Sánchez. Es podrà seguir a partir de les 18:50h per La 1 de TVE i per RTVE Play.

Com serà enguany la Cavalcada de Reis?

  • Mateix recorregut de sempre: sortirà a les 18:15 h de l’avinguda del Marquès de l’Argentera i acabarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina cap a les 21:10 h.
  • No hi haurà públic a l'arribada al Port per evitar congregacions.
  • Melcior, Gaspar i Baltasar compartiran carrossa: La unió dels tres reis en una sola també implicarà que els seus seguicis ballin com un sol grup de forma conjunta. No aniran asseguts, sinó de peu perque "volen saludar el major nombre possible de nens i nenes".
  • Ses Majestats estrenaran vestuari
  • Carrossa nova: l'Estel lluirà amb una cua molt més llarga i brillant. Els carboners també comptaran amb una carrossa nova. A més a més, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Barcelona acompanyats d’un nou personatge: el carter Olmut, un gegant de set metres d’alt, construït a partir de les cartes dels nens de la ciutat.
  • Menys participants: 800 en compte de 1.300 per esponjar més.
  • Per primera vegada, els Reis d'Orient aniran acompanyats de patges reials que explicaran la festa en llengua de signes.

Mesures més restrictives

  • Mascareta obligatòria: per als majors de 6 anys i es recomana també per als infants d'entre 3 i 5 anys.
  • No es podrán repartir caramels: evitar aglomeracions és l'objectiu d'aquesta mesura perque la gent no s'hagi de baixar la mascareta.
  • Distància social: els patges podran acostar-se de forma puntual a recollir cartes, dibuixos i xumets que els infants dipositaran en bústies, bosses o sacs. Gran part dels actes es donaran a l'aire lliure per evitar la propagació del virus.
  • No podran participar en la cavalcada: les persones amb símptomes de covid-19, els que tinguin un resultat positiu, estiguin pendent de saber-ho o que estiguin fent quarantena per ser contactes estrets.
  • Es recomana que no es barregin bombolles.

Molts colaboradors aniran recordant al llarg del recorregut de 5 km la importància de vetllar per les mesures sanitàries. La cavalcada compta amb un presupost d'aproximadament 850.000 euros.

Consulta els 9 recorreguts de les cavalcades de Reis

A partir de les 18.00 hores del dia 5 començaran les cavalcades de Reis als barris de Barcelona. Per segon any consecutiu, s’adapten a les restriccions per la covid-19. Aquest any, el mapa de cavalcades s’ha reduït a més de la meitat respecte al panorama previ a la pandèmia. Un total de 19 cavalcades lluïen als barris, a banda de la central. Aquest any, n'hi haurà un total de nou.

Visita la Central dels Reis de Santa Perpètua

Continuen els preparatius a les ciutats catalanes per rebre a Ses Majestats, els Reis de l'Orient. Són conscients que arriben amb una situació de pandèmia complicada. Per això tant ells com els patges reials extremen les mesures sanitàries.

A la Central de Reis de Santa Perpètua, a la Granja Soldevila, treballen sense descans perquè tots els regals arribin a destí. Ni tan sols la pandèmia els ha pogut aturar.

Continuen els preparatius per rebre els Reis de l'Orient

Durant el recorregut per la Central, els nens podran lliurar les seves cartes als treballadors. Aquests seran els que iniciaran el procés de preparació dels regals dels nens, des de la recollida de les cartes, classificació, enviament, lectura fins i tot en la preparació de les joguines i embalatge. L'objectiu és que tots els regals estiguin llestos per a la Nit de Reis.