Enlaces accesibilidad
COVID-19

Salut obre la tercera dosi a tots els vacunats d'AstraZeneca

Per
Salut obre la tercera dosi per als vacunats amb AstraZeneca

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya obre la porta a vacunar amb la tercera dosi de reforç a tots els vacunats amb AstraZeneca. Així ho ha dit la directora de Salut Pública, Carmen Cabezas en una roda de premsa aquest dilluns. Les més de 200.000 persones de col·lectius considerats essencials, com docents o cossos policials que porten aquest tipus de vacuna a Catalunya ja poden demanar hora per posar-se aquesta dosi a partir d'aquest dilluns.

Salut preveu continuar obrint grups de vacunació "progressivament" a partir d'aquesta setmana, començant pels que tenen 59 anys i baixant.

Contactes estrets: en quarantena

A més, Salut ha informat que s'ha posa en marxa la segons fase del pla de mitigació, i es deixen de fer proves a tots els contactes de persones que han donat positiu. Tot i així, tots hauran de fer quarantena, estiguin o no vacunats, a partir d'aquest dijous.

S'activarà l'aïllament durant 10 dies també pels que estan vacunats i als contactes asimptomàtics no se'ls farà test. Només hi ha dues excepcions: residents en residències i professionals sanitaris.

La previsió és arribar als 500 crítics en UCI a finals d'any.

A causa de l'alta demanda de visites mèdiques, l'atenció primària està patint en aquesta última setmana fins a un 86% d'increment de visites mèdiques. Aquesta situació fa augmentar de manera considerable la pressió assistencial.

Ara mateix, tot el sistema sanitari està desprogramat tota l’activitat quirúrgica no urgent.

Evolució a l'alça

Una setmana amb més de mil ingressats als hospitals, un total de 1.280. Pugen 136 ingressats en les últimes 24 hores. És el tercer dia consecutiu per sobre de mil el risc de rebrot:

El nombre de contagis baixen lleugerament i l'Rt baixa tres centèsimes i se situa en 1,70.

A l'espera que en les pròximes hores, el doctor membre del Comitè Científic Assessor de la COVID-19, confirma que "s'hauran de prendre mesures": "Anem cap a una situació que recorda al mes de juny".

Les escoles, en l'aire

En menys d'una setmana,  s'han doblat el nombre de persones confinades entre alumnes, docents, i personal extern dels centres educatius. De les 26.693 persones confinades de 14 de desembre a les 52.843 amb data del 18 de desembre, segons les dades de la Generalitat.

El sindicat de professors demana avançar les vacances de Nadal

Mentre que el sindicat de docents USTEC demana al Departament d'Educació que s'avancin les vacances de Nadal al dimarts, davant la situació "preocupant". És per això, que algunes escoles ja han tancat portes i han enviat els seus alumnes a casa.