Enlaces accesibilidad
Llengua

"Escuela para todos-Escola per tothom": la campanya que demana executar la sentència del 25% de castellà

  • Les associacions, agrupades en una plataforma, volen reunir-se amb partits polítics, sindicats i el Govern

Montilla creu que el Govern farà "soroll" però no desobeirà la sentència

Per
La campanya que demana executar la sentència del 25% de castellà

Entitats agrupades en la plataforma 'Escola de tothom / Escuela de todos' llancen una campanya per reclamar que s'executi la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix que el 25% de les classes s'ha de fer en castellà i que fa pocs dies va ser ratificada pel Tribunal Suprem (TS).

Formularis a les famílies

En el marc de la campanya, la plataforma facilitarà formularis a les famílies o alumnes majors d'edat perquè demanin que la Generalitat apliqui el 25%, amb la idea d'articular les peticions en una demanda d'execució de la sentència al TSJC. La plataforma, amb entitats com l'Assemblea per a una Escola Bilingüe, també demana trobar-se amb partits polítics, sindicats i el Govern, que diu que mantindrà el model d'immersió lingüística.

Escuela para todos-Escola per tothom

Escuela para todos-Escola per tothom

Montilla creu que el Govern farà "soroll" però no desobeirà la sentència

L’expresident de la Generalitat José Montilla creu que el Govern "convocarà manifestacions i farà soroll" però acabarà complint les sentències judicials sobre el 25% en castellà a l’escola. "No veig aquest Govern desacatant la sentència", ha afegit en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’.

Montilla ha defensat que "els tribunals s’han posat en un terreny on no s’haurien d’haver posat" fixant percentatges i ha defensat que són les escoles que, amb “flexibilitat”, han de concretar els plans lingüístics segons la seva realitat sociolingüística. En aquest sentit, ha defensat la immersió lingüística que, segons ha dit, estableix la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). "Alguns confonen la immersió amb el monolingüisme", ha lamentat.