Enlaces accesibilidad
Tiroteig a Tarragona

En estat crític l'autor del tiroteig a Tarragona

Els Mossos escorcollen a Alcover el domicili del pistoler de Tarragona

L'exvigilant de seguretat havia enviat emails amb amenaces als seus companys de treball

  • El conseller d'interior afirma que no consta cap denúncia contra l'home i apunta a un "atac de rancúnia"

Per
L'exvigilant de seguretat
L'exvigilant de seguretat

Efectius dels Mossos d'Esquadra estan escorcollant a Alcover (Alta Camp) el domicili del pistoler que aquest dimarts va ferir greument tres excompanys de feina i un agent dels mossos. L'operatiu s'ha iniciat aquest dimarts a mig matí i hi participen, entre d'altres, tècnics especialistes en desactivació d'explosius (TEDAX) del cos davant la sospita que podia estar fabricant i emmagatzemant aquests materials a casa seva.

També s'han desplaçat efectius de la policia científica i diverses dotacions dels bombers. L'agressor, que va utilitzar diverses armes de foc en l'atac, continua hospitalitzat en estat crític després de ser abatut per agents del GEI dels Mossos quan es trobava atrinxerat a l'interior d'una masia de Riudoms.

Casa abandonada a Riudoms on s'havia atrinxerat

Casa abandonada a Riudoms on s'havia atrinxerat

Segons el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, és un home violent, però no té antecedents penals ni denúncies. Sí que consten amenaces i enfrontaments amb els seus excompanys de feina.

Tenia vigent el permís d'armes?

El conseller ha explicat que la investigació policial determinarà si el pistoler de Tarragona tenia permís d'armes, si el tenia actualitzat i com havia aconseguit aquestes armes. En declaracions a RAC1, Elena ha assegurat que no li constava que el detingut tingués o no tingués el permís, tot i que tot fa pensar que sí per la feina que desenvolupava. Tampoc consten denúncies contra ell ni antecedents penals.

Pla mitjà de l'exvigilant de seguretat amb armilla antibales i diverses armes

Pla mitjà de l'exvigilant de seguretat amb armilla antibales i diverses armes

El conseller ha destacat que tot i els intents de parlar amb ell, l'home es va mostrat en posició "per afrontar un combat a tret". Així, ha assegurat que era una persona "especialment violenta" i que podria haver fet "molt més mal".

Elena ha afirmat també que sí consta algun "incident de confrontació" amb els seus excompanys de feina i ha dit que tot apunta a un "atac de rancúnia" contra alguna d'aquestes persones.

Tiroteig a Securitas

Tot va començar aquest dimarts al matí quan Marin Egeu Sabau, ciutadà romanès de 45 anys, es va dirigir a la seva antiga empresa, Securitas, situada al número 4 de la plaça General Prim i va disparar tres persones. Els ferits van estar un home en estat crític, un altre en estat greu i una dona també amb ferides de gravetat. Els Mossos van rebre l'avís a les 11:17 hores.

Durant la seva fugida hauria topat amb un Mosso al qual va ferir i que ara es troba estable.

El pistoler va enviar diversos mails a excompanys de Tarragona i Barcelona al costat de fotografies en les quals apareix ell amb diverses armes de foc, bales i armes blanques com amenaça.