Enlaces accesibilidad
"El prodigio de las migas de pan"

Marga Durà publica una novel·la que ret homenatge als mestres i a la figura de Maria Montessori

  • La protagonista lluitarà per una idea poderosa: només a través de l'educació pot canviar-se el món
  • La novel·la narra un fascinant viatge cap a la llibertat feminista del segle XX

Per
Marga Durà publica una novel·la que ret homenatge als mestres

Maria Montessori ha estat una de les pedagogues més revolucionàries de la història. El seu cognom dona nom a moltes escoles. Va ser la creadora d’un sistema d'aprenentatge per ajudar als nens més vulnerables a principis del segle passat. Va situar a l’infant en el centre de la seva pedagogia. Exigia respecte per ell i promovia la seva independència.

Ara, l'escriptora Marga Durà publica "El prodigio de las migas de pan". Una novel·la sobre educació, igualtat i els dilemes de la maternitat, a través de l'assistent d'aquesta figura clau.

Marga Durá

Marga Durá (Barcelona, 1971) es va llicenciar en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. “El prodigio de las migas de pan” suposa el seu debut literari després d'haver publicat dos llibres de no ficció: Guia per a mares rebels (2018) i Dones poderoses (2019). Actualment, treballa en la seva segona novel·la.

Argument

1890, Ca Marea, Barcelona. Claudia Caralt, una nena de nou anys, viu amb la seva família paterna i la seva mare italiana en la masia familiar d'un poble de la costa. La seva mare, a la qual sempre ha estat molt unida, va ser una prometedora pintora que va haver de renunciar a la seva carrera quan es va casar. Claudia no vol que li succeeixi el mateix i està decidida a convertir-se en el que realment desitja ser.

Portada del llibre

Portada del llibre "El prodigio de las migas de pan"

El dia en què el seu germà Amadeo neix amb una discapacitat, res torna a ser igual per a ambdues. Passats els anys, l'enfrontament amb la família i les ànsies de llibertat de Claudia la portaran a fugir a Roma, on treballarà en un centre psiquiàtric en el qual viuen nens discapacitats que han estat abandonats i que, com Amadeo, estan al marge de la societat. Allà coneixerà a la Doctora Montessori, una de les pedagogues més revolucionàries de tots els temps, amb qui lluitarà per una idea poderosa: només a través de l'educació pot canviar-se el món. En aquest moment, Claudia decideix estudiar per a ser mestra i així aconseguir fer-se càrrec del seu germà; però res succeirà com ho tenia previst.

Feminisme

Aquesta novel·la és un fascinant viatge cap a la llibertat en les albors del feminisme del segle XX, una reflexió sobre els clarobscurs de la maternitat i el retrat de dues dones que, al llarg de tres dècades, s'atreviran a reivindicar la seva intel·ligència i els seus somnis.

Maria Montessori

Maria Montessori

Un homenatge als mestres

Maria Montessori va observar com els nens jugaven amb motlles de pa, sense menjar-les. I li va fer pensar que els petits amb discapacitat podien aprendre. Una anècdota que va ser la llavor del mètode Montessori i que va fer volar la imaginació de la Marga Durà.

Una ficció que ret homenatge a les mestres que, armades amb un guix, van trencant estereotips.