Enlaces accesibilidad
#ExtraEfecteCollins

Ordre i Aventura

Notícia     Efecte Collins  
  • El compositor ens proposa un recorregut on trencarà mites sobre la música clàssica
  • El documental complet sobre joventut i talent en un estil musical que popularment es considera antic i elitista
  • No et perdis el programa sencer a RTVE Play amb el directe des de la Sala La Capsa del Prat de Llobregat

Per
Documental - "Ordre i aventura" a Efecte Collins

Per primera vegada a Efecte Collins  Efecte Collins es tracta la figura del compositor i, en aquest cas en concret, el compositor de música que anomenem clàssica. Per en Joan MagranéJoan Magrané (Reus 1988), la música és música i prou, la música clàssica no és quelcom del passat si no que està molt viva i flueix cap a nous horitzons més enllà de les vitrines i pedestals on la resta ens pensem que s’amaga.

La música de Joan Magrané Joan Magrané és el compendi d’un exhaustiu i profund estudi de la tradició, tant musical com de les diferents arts canòniques occidentals, que conjuga l’amor pel coneixement i l’amor per la naturalesa.

En Joan juntament amb el seu amic i pianista Carles Marigó
Joan Magrané i Carles Marigó

Joan Magrané i Carles Marigó RTVE CATALUNYA

Ja de ben petit en Joan va poder trobar un sentit a la música clàssica que escoltava a casa: les estructures que formaven les notes tenien sentit i ell les seguía movent els dits de la mà. Va ser quelcom natural que decidís acompanyar a la música per entendre-la i gaudir-la millor i, mica en mica es va adonar que ell mateix era capaç de crear-ne de nova. A Efecte Collins Efecte Collins acompanyarem en Joan a una botiga de música on es retroba amb el seu amic periodista i filòsof Bernat Dedéu per parlar de la música clàssica i de la música contemporània. Tot seguit farà cap al Liceu  Liceu on parla amb en Víctor García GomarVíctor García Gomar, el director artístic del teatre i que li va encarregar una òpera i, finalment acabarà a la sala del piano del Palau de la músicaPalau de la música amb el pianista i amic,  Carles Marigó. .