Enlaces accesibilidad
Sisena onada

Salut suspen fins dilluns l'obligació del certificat covid pel col·lapse de la web

Per
El passaport covid ja no és obligatori a restaurants, gimnasos i residències

El departament de Salut es veu obligat a suspendre l'aplicació del certificat covid a bars i restaurants durant el cap de setmana. Ho ha anunciat el conseller Josep Maria Argimon, que ha avançat que dilluns es tornarà a avaluar la situació.

La web on es pot descarregar el passaport Covid https://lamevasalut.gencat.cat/ ha tornat a registrar errors d'accés aquest divendres al matí, primer dia en què era obligatori presentar-lo per entrar també a gimnasos i residències. De fet s'han expedit en menys de 24 hores més de 170.000 certificats.

Escassa aplicació de l¿obligació del certificat covid als restaurants | Anna Bañeres

La Meva Salut col·lapsat

El portal ja va tenir problemes aquest dijous a la tarda a causa d'un augment de sol·licituds que va provocar "lentitud" en l'accés a l'espai 'La Meva Salut', segons va informar la mateixa Conselleria de Salut de la Generalitat. El passaport Covid acredita que la persona s'ha vacunat de coronavirus, que s'ha recuperat de la malaltia en els últims sis mesos o que s'ha sotmès a un test que ha donat negatiu en les darreres hores.

Jornada d’adaptació a bars i restaurants

Per la majoria de bars i restaurants aquest divendres ha estat una jornada d’adaptació. A l’entrada dels locals un cartell comunica l’obligació de mostrar el certificat abans de passar a l’interior. El propietari del restaurant Elsa & Fred de Barcelona, Bruno Balbas, ha lamentat al Cafe d’Idees de Ràdio 4 i La 2 els problemes que ha provocat “el poc temps que han tingut per poder adaptar-se”.

Primeres hores de confusió als restaurants pel certificat covid

Un dels inconvenients que s’han trobat els clients ha estat precisament que no han pogut accedir a la web de la Meva Salut per descarregar el codi QR. Un altre dels problemes que s’han trobat han estat les reticències de moltes persones que consideren que es tracta d’una intromissió a la seva intimitat perquè “suposa mostrar per exemple l’edat”. Hi ha hagut, fins i tot qui ha decidit marxar.

Un “mal menor per no haver de tancar”

D’altra banda, adverteixen del problema logístic que pot implicar “destinar una persona al control de porta que fins ara atenia les taules”. En aquest sentit adverteix que “l’administració no ha valorat el que ens està demanant”. Malgrat tot, la majoria dels negocis ho consideren “un mal menor” perquè de moment suposa que no hagin de tancar.

Ada Parellada: "El passaport covid a la restauració serà un trasbals"