Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Pablo Montesinos: "L'Estat ha d'obligar a complir la llei sobre el castellà"

  • El vicesecretari de comunicació del PP afirma que el seu partit vol tornar a empresonar els polítics independentistes
  • Confirma que Pablo Casado dona suport a Alejandro Fernández com líder del PP català
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Montesinos: "L'Estat ha d'obligar a complir la llei sobre el castellà"

El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha exigit que el Govern faci complir la sentència del Tribunal Suprem que obliga a fer un 25% de les classes en castellà. Ha demanat que Pedro Sánchez deixi de mirar cap a un altre costat i digui explícitament que s'aplicarà aquest percentatge, i ha recordat que la Generalitat és l'òrgan representant de l'Estat a Catalunya. "Les lleis s'han de complir, això no és el salvatge oest, això és Espanya", ha sentenciat.

Tracte de Favor als presos independentistes

El diputat del PP ha assegurat que el Govern de Sánchez va tenir un tracte de favor envers els presos independentistes i recordant-li la seva promesa que mai els indultaria. Ha confirmat que si el seu partit governa, farà tot el possible, jurídicament, perquè tornin a presó aquells que van donar un cop a la legalitat. Ha recordat que tots els informes tècnics dels funcionaris i jutges estaven en contra del seu alliberament.

Suport total a Alejandro Fernández

Preguntat pel futur d'Alejandro Fernández com a líder del PP Català, Pablo Montesinos ha confirmat que té el suport total de la direcció nacional del seu partit. Ha confessat que ell es queda amb la boca oberta cada cop que el sent parlar al Parlament de Catalunya, i l'ha descrit com un molt bon orador i un molt bon líder polític.