Enlaces accesibilidad
Educació

Aturada a les aules per protestar contra la decisió del Suprem

  • L’aturada ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
  • Alumnes, professors i direccions dels instituts estan cridats a la vaga
  • La Intersindical ha donat suport a desobeir la decisió del Tribunal Suprem

Per
El SEPC ha convocat una aturada per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha convocat per avui una vaga entre l’alumnat i els professors d’instituts per la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística. La Intersindical i el sindicat majoritari del sector, la Unió Sindical de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC) reclamen que es duguin a terme “accions decidides” contra la decisió del Suprem. Òmnium Cultural i l’ACN també han demanat als docents que no obeeixin la sentència.

Alumnes i professors cridats a l’aturada

La Intersindical i la USTEC han donat suport a la vaga que va convocar el SEPC el passat dimecres quan es va conèixer la decisió que el Tribunal Suprem va decidir aprovar la sentència que obligava a impartir un 25% de les classes de les escoles catalanes en castellà. Des de l’Intersindical s’ha emplaçat també a docents i direccions dels centres escolars catalans a participar en l’aturada de les classes i a evitar fer activitats avaluables o avançar temari en aquelles aules on hi hagi alumnes que participin en la vaga.

Manifestacions arreu de Catalunya

Institut Màrius Torres, a Lleida

Institut Màrius Torres, a Lleida ACN.cat

Alumnes de l'Institut Jaume Balmes de Barcelona, que han seguit la crida del SEPC, s'han concentrat durant el matí i han tallat momentàniament el carrer Pau Claris de Barcelona. A Lleida, mig centenar d’alumnes s’han reunit davant l’Institut Màrius Torres i han penjat una pancarta on es podia llegir "sense català no hi ha escola". Posteriorment, una alumna ha llegit un manifest conjunt que considera la decisió del Suprem "un atac frontal al català".

“Sense català no hi ha escola”

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha remarcat que en la situació que es troba la llengua catalana “és més important que mai organitzar-se des de les aules per defensar la llengua” i que “sense català no hi ha escola”. Assenyalen també que un Tribunal espanyol no ha de poder decidir sobre l’educació a Catalunya.